Saker och ting bara händer, men inte allt….


Saker händer under hela livet som vi helt enkelt inte har kontroll över. Oavsett om det är en allvarlig sjukdom eller förlust av någon, eller att förlora något som betyder allt i världen för oss. Det finns också saker som händer som just du är ansvarig för helt: att du skäms över och önskar att du kan ta tillbaka, men du kan inte. Och all den stress, smärta och vrede kan vara en tung börda på axlarna. Även om du inte kan ändra ditt förflutna för att göra stunden bättre, kan du göra en förändring för att ljusa din framtid.

För det första måste du acceptera den situation du är i. Du måste kunna försäkra dig om att allting i livet händer av en anledning. Vilken belastning du står inför är inte oavsiktlig. Du måste helt enkelt se på det som ett tillfälle för en ny början. Du kan fortfarande göra bra saker i livet, men du måste acceptera ditt förflutna och bygga på det. Om du kan göra allt detta kan du se fram emot att dessa saker börjar hända.

Den enda personen som kan stå i vägen är du. Om du har tro på dig själv att acceptera och övervinna livsförändringar, så kommer du att kunna ta på sig sådana problem för resten av ditt liv.

Det är lätt att vakna och sätta på ett falskt leende för att få dig igenom din dag utan att behöva möta dina problem. När du accepterar var ditt liv har tagit dig, kommer du snart att upptäcka att det är ännu lättare att bara vakna och redan ha ett leende på ditt ansikte.

Det finns inget bättre än tillfredsställelsen att veta att du kan hjälpa någon annan som går igenom något som du har gått igenom. Jag den möjligheten till chans att jag får. Att veta att jag kunde nå ut till minst en person gör mitt jobb mer värd än en lönecheck någonsin.

Vad din personliga situation kan vara, det finns ingen anledning, oavsett hur stor eller liten det är, att du ännu inte har gjort en förändring till det bättre. Kom bara ihåg att det handlar om att acceptera vem du är, vad situationen är och hur du kan vända det och göra det till något fantastiskt.