Nyårslöften och fyrverkerier!

Under nyårsnatten brukar det lovas kostförändring, mer träning och ett hälsosammare liv om vartannat. Då vill vi allihop förändras över en natt och börja det nya året som en perfekt människa. Nu är det dags att bli smal, hälsosam och fantastiskt på en och samma gång. Det skadar ju inte att höja skolbetygen eller lägga i ytterligare en växel på jobbet på kuppen. Då är vi ju bara ytterligare lite närmare perfektion. Eller?

Jag är trött på att det allra vanligaste nyårslöftet är att vilja gå ner i vikt och alltså förändra sig själv. Jag är trött på att så många där ute är missnöjda med hur de ser ut och jag är trött på att smalhet förväxlas med hälsosam.

För det är just så det är. ”Jag ska bli smal och hälsosam”, ”Jag ska bli smal och snygg”. Men att vara smal är inte alltid att vara hälsosam och att vara smal är inte att vara snygg. Vi lägger så mycket vikt och fokus på någonting som är fruktansvärt relativt. För vem är det som är smal egentligen? Är det hon som väger 50 kilo? Eller är det hon som har en platt mage?

Hör du till dem som ger nyårslöften? Jag läste att en av 8 svenskar ger någon form av nyårslöfte och oftast är det relaterat till hälsa. Sluta röka, börja träna, gå ner i vikt ligger högst på listan. Men ungefär hälften av alla nyårslöften bryts av olika anledningar. Kanske ska man inte göra så stor grej av det hela, utan mera fokusera på VARFÖR man bestämt sig för att ändra sina vanor till det bättre och inte koppla det till ett nyårslöfte.

Det kan vara bra att sätta upp ett datum i förväg och när vi nu är vid nyår kan man gärna ta fasta på att nu går starten eller nu är det omstart! Jag vet dock att man ibland ramlar i diket och faller ur sina nya vanor. Det händer oss alla och då är det viktigt att så snabbt som möjligt ta sig upp på vägen igen. Tänk då INTE att nu var nyårslöftet brutet och då får jag vänta till nästa nyår…utan pang på rödbetan så är ingen stor skada skedd. Man lär sig som bekant av sina misstag…
Hopps att ni har en underbar nyårsdag mina vänner!.

Passar på att lägga upp Fyrverkerishowen från London under tolvslaget, HELT MAGISKT!.