Att jag orkade igenom min depression är antagligen pågund av min viljestyrka. Den sida av mig som ville få slut på allting, som ville ge upp och såg döden som den enda lösning fick vika ner sig.

Men vad var det då egentligen som gjorde att jag orkade fortsätta? Enligt mig finns det inte bara ett svar på den frågan utan flera och jag vet säkert inte ens alla själv men jag tänkte dela med mig av några tips på knep som hjälpte mig under den tid när jag mådde som sämst. Dessa knep kan även en person som mår psykiskt bra använda sig av när den har en riktigt dålig dag och inte känner sig på topp.

Tillbaka tips:
Skriv av dig. Skriv ner dina tankar och känslor för att få få ur dig allting. Det kan vara skitjobbigt att skriva det men det brukar kännas bättre efteråt.  Om man vill kan man låta någon som man litar på läsa. Personligen tycker jag att det känns bättre om jag vet att jag har en person som läser vad jag skriver.

Fysisk aktivitet. Att få röra på sig  och få bli fysiskt trött också. Fungerar väldigt bra om man är arg och behöver få ur sig sina aggressioner.

Musik. Det finns inga som förstår så bra som en låt som en låt där de sjunger om precis hur man själv känner. Jag gillar själv om det är en skrikig rocklåt så att man sen när man kan låten bara kan skrika med artisten när han/hon sjunger och vet att man känner exakt likadant.

Vänner. Att få känna att folk bryr sig om en. Och det behöver inte vara att man pratar om sina problem, utan det kan räcka med att sitta och dricka te och prata om filmen som gick på tv igår kväll. Jag ville inte ses som ett dåligt mående missfoster när jag mådde som sämst det var tvärtemot min mardröm! Jag ville bli behandlad precis som vem som helst.

Få prata av sig. Spelar egentligen ingen roll vem det är utan det är nog olika från person till person. För mig blev det en lärare som var den första som jag vågade berätta för. Men man kan inte klara av allting helt själv ingen människa är så stark speciellt inte när man mår dåligt och är deprimerad.

Det var mina bästa tips det finns andra saker man kan göra också. Men jag tror att det är väldigt individuellt man måste liksom få hitta sina egna knep för att uppnå sitt eget välbefinnande.

Se nu till att ha en underbar helg…