Nu ska vi göra det, ta steget!


Att ha mål för saker vi vill göra och att arbeta mot dem är en viktig del av att vara mänsklig. Vägen mot våra mål kan inte alltid löpa smidigt eller vara lätt, men att ha mål, vare sig stora eller små, är en del av det som gör livet bra. Det ger oss en känsla av mening och syfte, pekar oss i den riktning vi vill gå och får oss intresserade och engagerade, som alla är bra för vår övergripande lycka. För över 2000 år sedan sa Aristoteles “Väl börjat är halvt gjort”. Och när det gäller mål har han rätt (som han verkar ha varit på många saker). Att uppmärksamma hur vi ställer våra mål gör oss mer som att uppnå dem och att uppnå dem gör oss må bra om oss själva och våra liv.

Att arbeta mot våra mål kan ibland vara svårt och frustrerande – så vi måste fortsätta. Om ett steg du gör inte fungerar, tänk på något annat du kan försöka som ändå rör dig framåt, till och med en liten bit. Om du kämpar, fråga personer du känner för sina idéer om vad du kan göra. De kan hjälpa dig att se ett annat sätt. Att tänka på olika sätt att nå våra mål gör det mer sannolikt att vi kommer att lyckas. Om du verkligen fastnat – ta en paus och läs sedan det mål du skrev ner när du började. Om du behöver justera ditt mål – det är ok också. Då har du nytt tänk på nästa steg…

Och sen…. -Fira. När du når ditt mål, ta tid att njuta av det och tacka de som hjälpte dig. Tänk på vad du tyckte om och lärt dig längs vägen. Nu, vad är det ditt nästa mål eller projekt kommer att vara?