Måndag…strategi och planering, nu kör vi!


Det är inte en hemlighet som majoriteten av samhället fruktar måndagar. Efter en helg med kul och avkoppling kan det ibland vara svårt att hoppa tillbaka in i arbetsveckan. Men jag tycker att måndagar borde få en andra chans.

Måndagar kan verka överväldigande när man tänker på veckan framöver. Men det är också en ren skiffer. Det är en bra tid att göra nya mål och lära av misstag från förra veckan. Dra nytta av den extra energi du sparat från helgen och använd den för att göra din nya start så bra som möjligt.

De flesta använder en del av sin helg för att göra sysslor och springa ärenden. Med detta sagt är din go-to-kofta och favoritbyxor förmodligen nyligen tvättade vilket gör din måndagsmorgonrutin mycket enklare. En annan populär helguppgift är matinköp. Det är alltid trevligt att ha en snabb to-go-sallad att hämtat från kylen istället för att lägga ihop en måltid med fuktiga rester.

En annan sak att se fram emot på måndagar är att utbyta historier med medarbetare. Alla älskar att höra en bra helghistoria. Det är ett trevligt sätt att underlätta din arbetsdag och binda dig till dina medarbetare.

Eftersom det är mer sannolikt att människor är griniga på måndagar är det din chans att göra dagen bättre. Det känns alltid bra att muntra upp någon. Gör det en poäng att ge någon en extra komplimang eller uppmuntrande ord denna måndag.

Personligen älskar jag måndagar eftersom jag älskar mitt jobb. Jag ser fram emot de nya utmaningar som måndagar medför och att komma ikapp medarbetare. Jag kan fortsätta hitta skäl till varför måndagar är fantastiska, säg bara till haha!