Löpträningen har börjat…

Måste bara dela lite av mina tankar vad det gäller min löpning.
I September 2014 kunde jag springa en mil utan problem kan man säga (bortsett från mina sår på benet då).
Nu när jag är ute och springer (har sprungit sedan i måndags) så har jag svårt att hitta rytmen i löpstegen, det känns som jag spänner mig på helt fel sätt och att jag inte utnyttjar löpstegen fullt ut. Jag kan endast springa 4 km i dagsläget innan det tar tvärstopp och kroppen slår ifrån som aldrig förr, klart att jag skulle kunna pressa mig tills jag svimmar men det känns som att jag inte vill det just nu. Det som är mest jobbigt är att psyket får sig en rejäl käftsmäll och min vilja att springa sjunker till botten, man blir bara ledsen och framtiden med löpningen ser inte ljus ut. Det som är positivt i dessa stunder är stödet från familj och vänner, speciellt min vapendragare Marcus som peppar mig under mina jobbigaste stunder.
För det är ju så att när jag har haft uppehåll så tappar man rutinen som kroppen lärt sig med löpningen, så nu är det som att börja om från början igen, dock känns det bättre rent smärtmässigt så nu är det bara formen som skall sättas på plats igen. Så i eftermiddag ska jag och Marcus ut och springa en runda i det härliga vädret.

Sen var jag hos min ingenjör idag och kollade hur jag enklast monterar isär min löparprotes, för den skall med till Dubai och jag vill inte ha en väska som är som ett hus när vi skall vara borta i bara 4 dagar. Så det känns skönt att han och jag har kommit överens om en lösning.

Sen fick jag även ett skydd till mitt sargade vänsterknä (i väntan på ortopedutlåtande ang operation) som jag skall använda när jag belastar benet extra mycket.
image1
Det är inte det minsta skyddet men det står emot vridningar och snedbelastningar som kan hända när jag cyklar, kör motorcykel, och gör allt annat galet som jag mot all förmodan hittar på. Så jag skall testa det här för att se om det fungerar annars får jag hitta något annat skydd.

Nej nu måste jag jobba lite, må väl mina vänner!