Löpning utomhus gav mig nya tankar!

Var ute och sprang igår och jag måste säga att det märks att jag inte har sprungit ute på ett tag. Det är är faktiskt inte sedan 20 september 2014 då jag sprang Kretsloppet i Borås, iofs så var benet så illa sargat just då så jag fick hoppa på kryckor i 5 veckor för att stumpen skulle få vila och att såren skulle läka.
Det kändes bra till en början och jag höll ett lugnt tempo men det var tungt om jag ska vara ärlig. Och som sagt det kändes att man inte var i den bästa formen.
IMG_0723
Något positivt kom det ur min träning i alla fall för jag fick blodad tand för löpningen igen, blev dock också påmind om att det kan göra ont att springa med protes då man inte har sprungit på några månader.För det händer saker med benet när man håller igång och tränar, stumpen ändrar form och proteshylsorna sitter bättre (eller sämre vissa stunder). Så nu är det bara att träna på för jag har satt mina mål detta år och det kommer alltid lite fler.
Fick faktiskt en påminnelse om vad man kan göra igår av Jesper Rodhborn som jagar lite fler löpare till det omtalade eventet “Wings for life World run”.
Var med och spring Wings for Life World Run Maj 2015
Vad är Wings for Life undrar du säkert nu?
En välgörenhetsorganisation för forskning om ryggmärgsskador. 100 % av intäkterna från Wings for Life World Run går till organisationen.
Starten går i centrala Kalmar och banan går sedan raka vägen mot Ölandsbron. Efter att ha korsat Kalmarsund vänder löparna söderut och passerar genom Färjestaden. Bansträckningen fortsätter sedan längs kusten söderut mot Mörbylånga, Degerhamn och Grönhögen innan den vänder vid Ölands södra udde och fortsätter norrut på öns östra sida.

Loppet springs samtidigt på 35 platser i världen. Du kan springa vilket av dessa du vill! Kolla in vilka platser som finns under Platser-fliken.

Så människor över hela världen kommer att springa samtidigt?
Helt rätt! Hela världen springer samtidigt! Folk springer i gryningen, på dagen, på kvällen eller på natten – när gillar du att springa?

Hur långt måste jag springa?
Det är helt upp till dig – det finns ingen mållinje! Catcher Car kommer börja jakten 30 minuter efter start och sakta öka farten tills den fångat alla löpare.

Hur fungerar det med Catcher Cars?
Catcher Cars är supertekniska och när du springer förbi dem vid starten aktiveras ett personligt chip just för dig som sedan registreras när Catcher Caren åker förbi dig och loppet är över.

När ökar Catcher Caren hastigheten och hur snabbt går det?
Den startar 30 minuter efter startskottet och ökar sedan:

  • 11.30am UTC – Catcher Car startar – hastighet: 15km/h
  • 12.30am UTC – hastigheten ökar till 16km/h
  • 13.30am UTC – hastigheten ökar till 17km/h
  • 14.30am UTC – hastigheten ökar till 20 km/h
  • 16.30am UTC – hastigheten ökar till 35km/h

Det låter skoj och det är ju för en god sak, så jag skall ta mig tid denna veckan och se om jag kan få ihop ett lag som jag kan åka med!. Må väl mina vänner.