Blir irriterad, men samtidigt sjukt förvånad!

Man slutar aldrig att förvånas, och denna gången var det när jag åkte hem från jobbet igår.
Jag kommer fram till en rondell vilken har ett övergångsställe precis innan.
Innan jag kommer fram ser jag en person som går på min högersida, (han är klädd i träningskläder och en stor parkasjacka med luva vilken är överdragen över huvudet).
Nu kommer det skrämmande, för när jag närmar mig övergångsstället så byter hastigt personen riktning och går över övergångsstället, MEN han har inte ens tittat om det kommer en bil,buss eller liknande.
Hur tänker man egentligen, visst att många verkar tro att man har företräde som fotgängare men, förare av bil eller buss har väjningsplikt och skyldighet att stanna. Det är alltså inte så att fotgängare har företräde eller rättighet att bara gå ut. Överhuvudtaget är det inte någon som har rättigheter i trafiken. Samtliga som är ute i trafiken har skyldigheter. Det är skillnad på begreppen rättighet och skyldighet.
Fast vad vet jag, det kanske inte gör så ont att bli påkörd av en bil eller buss. Visst du får kanske ett bra skadestånd och försäkringspengar, men är det värt det om du blir förlamad och skadad för livet?.
1705147970