Låt inte tankarna blockera oss…


Helgen har tagit slut och man börjar sakta men säkert ställa om sinnet för att nu ta på sig kläderna igen och ge sig ut på fem dagars hårt jobb, många brukar drabbas av ångest på söndagen eftersom de dagen därpå skall ge sig iväg till ett jobb dom inte trivs med fullt ut, det är den mänskliga faktorn självfallet men i mitt fall är jag mer än laddad på en ny händelserik vecka.

Att vår hjärna är en fantastisk mekanism råder det inget tvivel på, iallafall inte från mig. Jag skulle vilja veta hur mycket våra tankar kan blockera oss, vilka under skulle vi kunna uträtta om vi “bara” tänker att vi ska klara av det. Idrottspsykologin har länge jobbat med visualiseringar och positiva målbilder, jag tror på den metoden! Jag tror på att vi måste våga vara kaxiga och säga jag kan & jag ska klara av det, kanske inte just nu men i framtiden. För att sen plocka fram vägen till målet.

Jag har en del vänner, som säger “det går inte” eller ” jag kan inte”. Många gånger så handlar det om saker som de har gjort tidigare men just nu är de så blockerade i sina tankar. Negativa tankar! De blir ledsna och besvikna och tankarna blir ännu mer negativa. Jag försöker backa, hitta nya vägar fram till just den övningen som blockerade dem. För jag vet att de kan. En enda tanke kan förstöra en hel dag just för att den startar en negativ tankebana… Jag gör mitt allt för att försöka vända den, men ibland blir jag så motarbetad av dessa tankar att jag känner mig så resurslös. Hur kan jag få dem att vända tankarna efter att de har möts av motgång?

Jag ser så mycket potential i alla mina vänner och oavsett vad deras mål är så vill jag att de ska nå sitt egna bästa jag, där de får känna på känslan av att känna sig stark, pigg och frisk. Kroppen vill och den kan, den bromsas av onda och fullständigt omotiverade tankar. Ett tydligt tecken på att vi måste länka samman det fysiska och psykologiska för att uppnå 100% hälsa. Tänk om alla som tränar på gymmet kunde träna lika mycket på sina tankar, förstå vilka höjder de skulle nå då :) inte bara på gymmet utan i vardagen också!