Kära motivation, jag är skyldig dig en ursäkt.

Jag har varit ganska på dig senaste tiden, och det är inte helt ditt fel. Du ser, de flesta använder dig som en ursäkt eller slår sig över för att inte ha tillräckligt med dig.

  • “Jag är bara inte motiverad att träna.”
  • “Varför kan jag inte motivera mig att äta bättre? Jag suger. “
  • “Jag börjar skriva min första bok när jag är motiverad”

Titta, jag gillar dig. Du har hjälpt mig genom några riktigt svåra tider i mitt liv. När jag tittar på en YouTube-video av Rockys klättring på ett berg i Ryssland, det gör att jag vill träna hårdare. När jag tittar på en film som Whiplash, får jag mig att gilla musik mer. När jag tittar på en dokumentär som Jiro Dreams of Sushi, får det mig att perfekta varje hantverk som jag jobbar med. Du hjälper mig att komma igång. du får mig att känna att jag kan erövra världen.

Men – och jag hatar att säga det här – du är bara inte så pålitlig. Gilla den vän som entusiastiskt gör planer med dig bara för att borga via SMS med lite lam ursäkt.

Du fyller folks huvuden med illusioner av storhet. Du får dem alla avfyrade för att göra förändringar i sina liv och fylla dem med en känsla av hopp, bara för att försvinna nästa dag när de behöver dig mest.

Så jag antar att jag borde säga, “Jag är inte arg, jag är bara besviken.” Och jag vet att det inte är ditt fel; du är den dåliga pojken som mammor varnar för sina döttrar om (även om de gifte sig med en!).

Motivation, jag ska lära upp upproret hur man hanterar dig korrekt.

Problemet med motivation
1 januari: “Jag är motiverad att komma i form i år!”

Efter att ha tittat på en superhjältefilm: “Jag vill komma i form som den skådespelaren!”

Efter att ha läst Född att springa: “Jag ska springa en barfota maraton någon dag!”

Efter att ha tittat på Pumping Iron: “Jag ska träna som Arnold!”

De flesta av oss startar denna resa med ett ögonblick av motivation. Vi var motiverade att vidta åtgärder, och vi är tillräckligt med på den första dagen eller två efter att ha motiverats. Vi gör åtgärder. Vi går för att springa. Vi gör några push-ups. Vi går till gymmet och vrider ut några bänkpressar och knäböj.

Oavsett om det är en film, ett Facebook-inlägg eller en konversation med en vän ser vi vår motivation hoppa upp under en kort tid.

Så här använder du motivation korrekt.

Du vet frasen: “Ge en man en fisk, han ska äta en dag. Lär en man att fiska, han kommer att äta under en livstid”? Vi ska stjäla den rackaren: “Ge en nörd lite motivation, han eller hon kommer träna för en dag. Lär den nörden för att bygga upp strukturerad disciplin, han ska träna för en livstid. “

OHHHHH SNAP.

Så, nästa gång du är motiverad, använd inte den motivationen att bara göra den aktivitet du är avfyrade för att försöka. Använd istället den motivationen att bygga permanenta system som gör att du stannar längre i handlingszonen. Långsiktig, icke-flyktig stabilitet. Hur fungerar detta?

STRUKTURERAD DISCIPLIN! Mic droppe.

… vänta, jag behöver fortfarande den mikrofonen.