Känns som att alla vet mycket om alla!…

Känns det som om alla andra har stenkoll på sina liv, och att du är den enda som inte har en aning?
Då kan jag lugna dig och tala om att ingen vet precis vad de gör, inte jag heller.

Du ska vara med dig själv hela livet. Gör ditt liv till en rolig och intressant upplevelse – det är bara du som kan göra det och det är bara du som kan bestämma dig för att ha det roligt, intressant, givande osv. Och tvärt om: om du bestämmer dig för att ditt liv är meningslös, värdelöst och hemskt, så kommer du att tycka att ditt liv är precis så.

Ett bra tecken på att självkänslan behöver tränas är när vi går omkring och pratar skit om andra. Att prata skit om andra handlar om att lyfta sig själv för att trycka ner andra. När vi tycker om oss själva för den vi är så har vi inget behov av att trycka ner andra. En person som är trygg i sig själv är inte lika hotad av vad andra tycker och tänker om dem och har därmed mindre behov av att prata skit om andra för att försvara sig själv mot sig själv.

Sedan tonåren har vi jämfört oss med andra, och det har ofta resulterat i att det känns som att vi saknar något. Vi är kritiska mot tonen på vår hud, våra ben, våra tänder. Vi koncentrerar oss mycket på våra defekter. Vi jämför oss även med andra som vi tycker ser bättre ut, något som gör att vi mår dåligt.

Det är dåligt att jämföra sig med andra eftersom konceptet skönhet skiljer sig från person till person och det är ett helt subjektivt begrepp. Det som vi själva anser vara vackert kan vara fult för någon annan och vice versa. Därför är det inte bra att jämföra.

Upptäck sakerna du tycker om hos dig själv, klä dig hur du vill; inte som andra förväntar sig att du ska klä dig. Det viktigaste är att du själv känner dig bra. Det kommer alltid finnas någon vackrare och fulare än dig, men detta är inte viktigt. Du har unika egenskaper som ingen annan har. Upptäck dem och utveckla dem.
20160703_162320