Känns ditt liv som ett hamsterhjul?

Jag tror det är lätt att vakna om morgonen och tycka att livet kan kännas obegripligt och snurrigt, liksom om du trevade omkring i ett hamsterhjul som går upp och ner hela tiden utan att hitta utvägen.

Jag tror att det är lätt att känna sig svag i ett starkt samhälle med en stark demokrati och allt som oftast starka riktlinjer som talar om hur du ska se ut, uppföra dig och hantera olika livssituationer på vägen mot att lyckas få ditt livspussel att gå ihop. Jag tror att det är lätt att göra det svårt, men jag vet också att det är precis lila lätt att vända på steken och få det obegripliga, det misströstande, det hala och slippriga eller det ogenomträngliga att bli rätt, helt enkelt för stunden här och nu. Låt mig förklara.

Jag vaknar varje morgon nu om hösten och hoppas att solen skall väcka mig som den gjorde förut. Efter att ha sett ut och konstaterat att det blir ytterligare en mulen dag och att min kropp inte riktigt är helt läkt, kan jag planera min dag. Emellanåt har jag trevat fram i ovissheten och gjort saker på ren rutin utan att ha något särskilt mål med det jag gör. Jag har hittat rätt, även utan kompass och det till trots att orientering inte är mitt starka ämne. Jag har hitta kärleken för träning, trots att en aktiv livsstil inte alltid varit någonting som stått skriven på varje blad, i boken om mitt liv och jag har lyckats vända det negativa några gånger till att bli till något positivt.

Samma gäller när du går och lägger dig, vad är det sista du tänker på när du ska sova? Är det alla saker du inte hunnit med under dagen, räkningar, det dåliga samvetet, alla saker du vill ha och göra? Hur sover du på natten när det sista du har i tanken är något negativ?

Hur tror du att du skulle sova om det sista du tänkte på var alla de positiva saker som hänt under dagen. Om du tänkte på allt du har, att du är frisk, att du är älskad… Tror du att du skulle sova bättre om du tänkte tankar som fick dig att må bra, som gav dig ett lugn i kroppen? Tror du att de tankarna positiva som negativa påverkar morgondagen?
IMG_0146.JPG