Känner du dig behövd?

När tiden går, förändras sakerna. Vi förlorar saker, älskade gå bort. Chocken och känslan av förlust vi upplever vid dessa tider är inte begränsad till en känslomässig förlust. Själva funktionssättet hos våra hjärnor upphör att stödjas av livet och dödens verklighet.

Det kan tyckas som en teoretisk uppfattning. Men i tider av förlust kan de vara viktiga. Vårt behov av att behövas måste ta på sig en ny form, vilket innebär att själva medvetandet av vår medvetenhet måste omstruktureras. Vår relation med allt i livet måste förändras. Att förstå detta i dessa ögonblick kan hjälpa till att göra det nödvändiga skiftet.

Beroende på omständigheterna kan skiftet sträcka sig från minimal till dramatisk. De möjliga tillstånden i hjärnvågmönstret bör inte underskattas. Det behöver inte baseras på behovet av kära i konventionell mening.

Livet är roligt. På många sätt matas vi av ett oändligt stabilt tillstånd av medvetenhet, fullständigt hänförda av, till exempel, vårt engagemang för sina nära och kära. Men samtidigt kan medvetenheten, när den är hälsosam, rymma ett oändligt flexibelt tillstånd. När de underliggande värdena i vårt liv förändras kan strukturen i våra sinnen förändras för att rymma. Även om vår erfarenhet av vem och vad som behöver oss kan förändras, kan det grundläggande behovet att behöva hitta andra sätt att bli uppfyllda. Det är givetvis inte alltid lätt att åstadkomma. Det kan ta tid. Men som livets vindar växer, kan också själva vårt medvetandes väldiga struktur förändras.

Glöm inte: Det är i motvind draken lyfter!