Jobbigt med smärtan nu! – Vad är smärta egentligen?

Det är många som inte förstår hur det är att ha en massa smärta dygnet runt och att man nästan aldrig sover, för jag brukar gå och lägga mej 22:30 och sover jag fram till 01:00 så har jag sovit länge och jag är vaken näst intill resten av dygnet på grund av smärta tro det eller ej. Under 15 år hade jag kronisk smärta i min högerfot, nu 3 år efter amputation så har jag kronisk smärta i mitt vänsterknä på grund av överbelastning.
Tänk vad det är svårt med smärta som inte syns men känns. Man måste nästan ha en hel utläggning för folk om varför man inte orkar och kan göra det eller det. Många kan inte förstå varför och tjatar att visst kan du/orkar du väl det? Kom igen nu! Har man kronisk smärta blir det här ett trötthets moment i sig att hela tiden dra upp hela sitt liv och förklara. Varför kan de inte nöja sig med ett enkelt NEJ? Hur ska man någonsin kunna släppa loss lite lagom utan att behöva köra racet fullt ut för att göra andra nöjda tro?
Att lära sig leva med smärta går, det måste ju det. Men vissa dagar är det svårt och tungt att acceptera att smärtan sätter käppar i hjulet, och man måste kanske avstå från något man väldigt gärna vill göra. Då är tårarna nära många gånger. Men sen tar man sig åter samman och försöker tänka på det positiva man har för övrigt i livet. Jag talar sällan om smärtan om inte någon frågar, det är väl det som gör att många inte tror den finns hos mig. Men vem orkar diskutera det eländet jämt och överallt ? Ska man leva måste man släppa på de tankarna hur det än är. Annars blir det inget liv, då blir det bara smärta 24 tim om dygnet både i kroppen och själen. Det finns nog ingen som orkar leva med. Sen vet jag att det är svårt, så har det även varit för mig. Men jag är glad att jag idag kan leva ett liv trots smärtan dygnet runt, och förhoppningsvis så kommer min nuvarande smärta försvinna efter onsdag då jag ska in på operation.


IMG_0146.JPG