Jag gör det jag tycker är roligt, gör du?

Lever du det liv du vill leva? Eller följer du gamla invanda mönster? Som kanske till och med någon annan har bestämt åt dig? Du är fantastisk. Så självklart ska du spela huvudrollen i ditt liv. Det handlar inte om att vara egoistisk. Det handlar om att leva sitt liv så som man vill leva det. På ett sätt som är bra både för en själv och för omgivningen.

Var är jag nu? Du kan inte göra upp en hållbar plan om du ljuger för dig själv. Du behöver acceptera ditt utgångsläge, tex kan du inte börja träna som om du fortfarande vore tonåring. Tänk noga igenom hur du kommit hit och vilka dina metoder har varit för att åstadkomma detta. Vilka vanor vill du bli av med, och varför håller du fast vid dem? Anledningar är bra för de kan åtgärdas, ursäkter däremot är dåliga, för de finns till för att upprätthålla status quo.

Vart är jag på väg? Slappna av och andas djupt. Skapa en bild av ditt mål. Hurdan är du när du betett dig på det nya sättet i ett år? Se dig själv som glad, avslappnad, frisk. Vad gör du? Med vem? Detta är din resekatalog – nu är det dags att kontakta resebyrån och köpa biljetterna!

Gör upp en krigsplan! Gör upp en plan som du vet att du kan följa, och skrid till verket.
Små steg: Ditt nuläge bygger ofta på små felaktiga aktiviteter – ändra på dem en i taget.
Stora steg: Sky inga medel! Ta kontakt med en personlig tränare, en terapeut, köp gymkort, klipp sönder kreditkortet – du vet själv vad du behöver bäst. Du är värd att satsas på! Det enda sättet att nå ett mål är att gå vägen dit, steg för steg. Planera in ditt nya liv i kalendern och håll dig till planen

Ut med negativiteten! Hur skulle det gå för en stavhoppare, som precis före sitt hopp visualiserar hur hon springer för långsamt, snubblar på sina skosnören och faller pladask med ansiktet före i asfalten? En negativ inre dialog suger ut din kraft, och du orkar inget mer än att slänga dig på soffan och börja tycka synd om dig själv

Dåliga vanor bryts inte: De ersätts med nya vanor! Det är näst intill omöjligt att sluta med en dålig vana, om det lämnar ett tomrum efter sig. Ersätt den istället med någonting som ger dig en positiv kick istället. Bli beroende av en snabb promenad runt huset istället för en cigg!
received_790138647756753