Ja vad säger man egentligen?


Vakande upp hos min syster i Nynäshamn där jag skall fira midsommar med familjen, och direkt när jag vaknade så började jag tänka på det sätt du vill önska någon en bra midsommar.
Det verkar vara lite annorlunda med hur folk säger. Vissa säger glad midsommar, medan andra säger trevlig midsommar … men vad är egentligen “rätt”? Eller kan man använda båda? Jag har lärt mig att det kallades “God jul”, “Glad påsk” och “Trevlig midsommar”. Därför har det blivit så att jag använde dessa uttryck under hela året. Huruvida det är korrekt eller inte … Jag vet inte. Språket förändras hela tiden, så nuförtiden kanske man kan säga lite hur man vill … Snart kanske önskar man någon en “Glad jul”? Vad vet jag … Men jag fortsätter med det jag lärde mig när jag var liten, det känns rätt för mig.

Så trevlig midsommar på er mina vänner!