Ibland måste man ändra sig för att må bättre…


Förändring är inte alltid en bra sak. Det kan tvinga oss ut ur trötta vanor och uppmuntra oss till det bättre, men det kan också vara stressande, kostsamt och även destruktivt. Vad som är viktigt med förändring är hur vi ser och reagerar på det. Förändring kan lära oss att anpassa och hjälpa oss att utveckla motståndskraft, men bara om vi förstår vår egen förmåga till tillväxt och lärande. När förändringen gör oss bättre, beror det på att vi har lärt oss hur man förvandlar en utmanande situation till vår egen fördel, inte bara därför att förändringen sker.

Många människor hatar förändring, men andra ser fram emot det. Motstånd mot förändring är normalt ännu en mycket destruktiv sak. Vissa chefer misslyckas med att känna igen symptomen på förändring som är direkt relaterade till föreslagna eller faktiska förändringar, såsom hög personalomsättning, konflikt, sent, misstag, skador, låg moral och sänkt produktivitet.

Förändring är bra. Det är också ofta svårt. Status quo kan vara så mycket mer bekväm. Men för att lyckas i affärer, måste du köra mot den. Det är snabba föränderliga kommunikation och tekniska landskap som vi någonsin har varit i. För tjugo år sedan, hade du förmodligen inte en e-postadress, och nu är det svårt att föreställa sig livet (eller ditt företag) utan e-post. För tio år sedan existerade inte Facebook, och nu en och en kvarts miljard människor och miljontals företag använder det för att kommunicera. Även om du inte är direkt involverade i kommunikations eller teknologiindustrin, finns det ingen tvekan om att tekniken har spelat en stor roll i förändringar i din bransch. Dessa förändringar innebär att du måste ändra dig vilket kan vara till din fördel.

Det samma gäller din hälsa och ditt välmående, ibland måste man ändra sig för att må bättre.
Så hitta något som du brinner för eller varför inte testa en helt ny sak som du inte skulle göra i vanliga fall, vad kan hända? att du gillar det?….