Hur värderar du andras tid?

Jag tycker om att komma i tid och tycker om människor som kommer i tid. Kalla mig tråkig, svensk eller oflexibel, men för mig är respekt för andras tid en hederssak. Att inte komma i tid till ett möte är respektlöst, framför allt om ni ska mötas på någon offentlig plats där den du ska träffa får stå och känna sig dum för att du inte kommer. 
Du kan lika gärna låna en persons pengar som att ta hans/hennes tid. Att komma i tid till kundmöten, möten med leverantörer eller rent av dina vänner visar att du respekterar deras tid och att du också förväntar dig att de ska respektera din tid.

Om du är punktlig kommer människor lära sig det – och samma sak tvärtom. Du kommer att betraktas som en ordentlig, eller slarvig person av andra beroende på hur du hanterar din och deras tid. Människor som ofta eller alltid dyker upp för sent tror att det ger andra ett intryck av att de har mycket att göra, när det snarare känns som att de har dålig koll.

Jag tycker att det är så fantastiskt det här med punktlighet eftersom det ger så mycket trovärdighet hos andra. Det är nästan så att den större delen av kundernas/vännernas tro på dig beror på om du gör saker i tid eller kommer i tid. Du kan göra ett sämre jobb i tid hellre än ett bättre jobb och bli försenad. Nej, jag säger inte att du ska göra det, jag säger bara att det kan vara så….

Jag tror att det var Woody Allen som sa ” 80 percent of success is just showing up”. Kanske att man skulle lägga till ”in time” i slutet av det citatet.