Hur är det med din träningsrutin…

Det finns en anledning till att gym pikar efter jul och strax före sommarsemestern. Människor inser att de har överkonsumerat och bestämmer sig, ibland i panik, för att komma tillbaka till form.

Men inom några månader eller veckor blir de tre gånger i veckovisa gymbesöken avvägda till två, en och då bara enstaka besök. Andra saker börjar ha företräde, och för länge kommer man att beklaga det faktum att de aldrig kan hitta tid för en riktig träning.

Men är det verkligen så? Tänk på det. Är tre till fyra timmar i veckan så störande för att hålla reda på allt annat som behöver göras på 52-veckor?
Vi kan berätta för oss att vi är för upptagna, för trötta eller för distraherade att träna, men den verkliga orsaken är enkel: vi förpliktar oss inte att träna.

Om du verkligen vill göra dig starkare, friskare och mer passformig, måste du övervinna de hinder som håller dig tillbaka. Så är det bara!

Låt oss vara ärliga, dagens värld är en upptagen värld. Vi lägger så mycket energi i våra dagliga liv att det ofta verkar som om det inte finns något kvar i slutet av dagen.

Men är det verkligen så? Om du börjar räkna med de timmar du spenderar under din “downtime”, titta på tv, spela på telefon eller bara ligga i soffan – börjar du se att du kastar timmar som kan spenderas på att bli starkare och få mer energi till hjälpa dig genom din dag.

Grunden är detta: människor som tränar har inte mer eller mindre tid än människor som inte gör det. Den enda skillnaden är att de “skär” ut den tiden. De gör att all tid är den viktiga.