Höstträning!


Hösten är en fantastisk tid på året att springa eller cykla ute. Om du inte bor nära en park eller några spår är det en perfekt tid att besöka några för att springa. I motsats till vår högteknologiska värld av skärmar får du känna att du njuter av naturen, när du ser bladen ändra färg och måste undvika ekorrar som rusar under dina fötter.

Att bygga en träningsrutin på hösten hjälper dig att hålla fast vid den när vintern kommer, vilket ger kallare och mörkare förhållanden. Du kommer att kunna dra nytta av din starka bas, oh hålla dig till den rutin du har gjort, istället för att vila och planera för att komma ut när det är bättre väder på våren.

Hösten är en bra tid att bygga din bas. Oavsett om du funderar på att börja springa eller cykla helt enkelt för att bli frisk, eller ens planerar att springa ett vårmaraton eller cykla sportigt, är hösten en bra tid att börja långsamt och bygga din grund.

Arbeta bakåt från ditt slutmål och bestäm vad din bästa höstplan är. Det kan vara:

  • Att köpa löparskor och bygga upp en löp / promenad -rutin med syftet att kunna öka under det nya året fram till träning inför ett event.
  • Slutför en 5k eller annan distans
  • Att vänja sig vid cykling genom att använda cykeln för korta resor och ärenden
  • Allt om att utforska-det finns massor av bra traillopp och längdåkningsevenemang som bokstavligen fördjupar dig i höstslera och löv och bygger din styrka och uthållighet.
  • Förbättra din grundläggande styrka och flexibilitet så att du kan springa eller cykla mer effektivt.

Många stora vår- och sommarevenemang öppnar för registrering under hösten. Du har tid att göra dig redo med din höstbas, så varför inte gå in och göra målet verkligt?