Det händer alla någon gång…

Det kan komma en tid i ditt liv där dagarna går i en monoton suddighet. Ingen av de aktiviteter som du brukade njuta av så mycket ger dig något nöje ingenting gör dig exalterad; inget gör din puls högre. Du känner dig likgiltig och tom och kanske plågad av en vag ångest och fruktan. Familjemedlemmar kan anklaga dig för att vara oengagerad, och det är sant att deras krav för närvarande verkar överväldigande. Även den minsta uppgiften besegrar dig: Allt du vill ha är att vara ensam, och få lite tid att fundera på vad du ska göra.

Nyfiken, när vi är deprimerade, kan reträtt tyckas det enklaste sättet ut. Men vårdpersonal är starkt oense. Om du känner dig hopplös och blå, säger de, det är den värsta tiden att vara ensam med dina tankar. Din känsla kommer sannolikt att vara piskad med självkritik och känslor av värdelöshet. Inte förvånansvärt kommer den alltmer bleka gjutningen till ditt mentala landskap att förvärra din stämningsstörning och dra dina resterande energi.

Vad kan hjälpa till att dra dig ur denna onda cykel? För en sak du kan lära dig är att sakta ner strömmen av de negativa tankarna som mörkar ditt humör. Men lika viktigt kan du hitta ett sätt att vara aktiv. Gå ut med hunden, ring en vän, arbeta i trädgården – nästan allt kommer att hjälpa dig att distrahera dig från dina mörka tankar. Oavsett vad du gör kan du förmodligen förvänta dig att må bättre.
Själv köpte jag mig en ny mobil och ett nytt rack till padeltennis haha, det fick mig att komma på bättre tankar och jag fick genast en bra känsla i kroppen.
 
Och nu undrar ni säkert varför jag köpte mig en Blackberry Key2, jo jag gillar det fysiska tangentbordet. Har haft BB förut och varit supernöjd så varför inte skaffa mig en ny.
Givetvis har jag justerat lite rutiner så de ska kännas som gör att jag mår bättre, tar nu mer oftare cykel om jag ska någonstans så jag får röra på mig lite mer bland annat.

Så nyckeln till att komma ur den monotona vardagen är att bryta mönster, så kom igen nu… Nu kör vi!