Det finns ingen fé som kommer….

Alla människor vill hitta sin egen lycka. Många är deprimerade över att de inte är lyckliga och tror att alla andra är så mycket lyckligare än vad de själva är. Sanningen är nog att för de flesta av oss är livet oftast ganska ljummet – och bara det är en lycka i sig. Att ha ett liv som är ljummet betyder att man inte lever i misär i länder med katastrofer eller att stora olyckor har drabbat en på andra sätt. Det ljumna livet är kanske lite småtråkigt men vårt jobb som människor är att söka mer efter topparna i livet och oftast ser vi inte dem förrän efteråt. Nyckeln är att göra sig själv mer medveten och bli bättre på att räkna sina välsignelser (count your blessings som amerikanerna säger).

Sedan finns de som alltid verkar vara olyckliga och aldrig hittar en topp. Många av dem gör samma fel genom livet.

Det finns ingen fé som kommer och fixar saker åt dig. I Sverige ropar vi ofta efter ansvar från andra men vi pratar sällan om det ansvar vi har själva. Du bestämmer på många sätt ditt eget öde. Sluta gnäll över småsaker och gör något åt dem istället.

Livet är kort och i Sverige har vi enorma möjligheter till både utbildning och rörelse på arbetsmarknaden. Att lägga ner fyrtio timmar i veckan på något man inte står ut med gör dig såklart olycklig. Du tar inte bara ut frustrationen på jobbet utan även hemma. Om du hatar ditt jobb måste du göra något åt det.

Ja, vad säger du – jag vet att det är svårt som vuxen med ansvar över massor av saker att också ha tid att jaga lycka men allvarligt talat – vad är meningen med allt om man inte gör det?

IMG_0094