Det är så många måsten….

Skärmklipp1
Känslan av att tiden inte räcker till. Det som knäcker absolut flest individer idag. Strävan efter perfektion kombinerat med det faktum att dygnet bara har 24 timmar varav vi egentligen bör sova typ 8 av dem. Det kan ju få vem som helst att skita i saker som träning och tid för reflektion.

Jag har tidigare skrivit en hel del om det här med prioriteringar. Det är fortfarande relevant. Det är framförallt fortfarande väldigt svårt. Det är så många av oss som på allvar tror att jobbet måste prioriteras före hälsa och träning. Att vi ”måste jobba” såsom vi gör. Att vi måste göra allt det där när vi kommer hem med barnen.

Måste, måste, måste…

Well. Det är fel. Vi måste ingenting. Vi väljer att göra saker. Punkt.

Vi rangordnar saker i någon sorts ansvarskännande skala och intalar oss själva att vi ”måste” göra det enligt en viss prioritering. Inget kunder vara mer fel. Speciellt när hälsa, välbefinnande och träning kommer sist.

Så, lite flummigt kan tyckas, men vi måste våga prioritera oss själva först! Det är ingen som kommer tacka dig på jobbet för att du jobbade de där extra timmarna övertid istället för att träna eller ta hand om dig själv. Det är ingen som kommer tacka dig hemma för att valde att ha ”perfekt städat” istället för att må bra. Framförallt är det ingen som tackar dig när du blir sjuk och utbränd för att du inte har prioriterat dig själv framför andra. 

Säger jag att det är lätt att ändra på? Nej. Det är enkelt. Inte lätt.