Det är inte en fråga om omständigheter…

Att ha en bra dag är en fråga om val och inte en fråga om omständigheter. Va? säger du.
Låt mig förklara. Varje dag har potential att åtnjutas fullt ut även om det är en tisdag. Det är grått, och allt du vill göra är att hålla dig hemma och gömma dig under ditt täcke. Hur gör du den här dagen bra?

Vad är hemligheten för detta? Som ett bra recept behöver du rätt ingredienser för att göra en bra dag. Precis som att du behöver alla rätt ingredienser i alla rätt mängder för att göra en fantastisk tårta, eller hur? Det är precis vad du behöver för att skapa en perfekt dag också. Att använda lite struktur för att bygga din dag så att du är säker på att du inte läggs ner av den grå himlen eller blir bortkörd av “vardagen” på en tisdag, kan vara precis vad du behöver.

Så vad är denna magiska lista över ingredienser du behöver för att njuta av din dag till fullo även om det är en måndag.

Oavsett hur upptagen din dag är kan du definitivt hitta – eller låt mig uttrycka det på detta sätt – du BÖR definitivt hitta lite tid att göra något som får dig att rycka på smilgroparna. Planera dina nästa helgdagar under din lunch (ja, tankar räknas också). Meditera i en halvtimme efter jobbet och låt dagens händelser försvinna, sätt sedan på din favoritlåt och dansa av fötterna. Att göra något som verkligen behagar dig varje dag, oavsett hur litet, så håller det din själ lycklig och nöjd.

Rädsla är en av de mest begränsande sakerna i detta liv. Att inte ens arbeta dygnet runt är lika begränsande som rädsla. När du är rädd kan du tappa perspektivet. Den goda nyheten är att ju oftare du möter din rädsla, desto mer immun mot dig blir du. Att utmana din rädsla betyder naturligtvis inte att du måste hoppa eller fallskärmshoppa (utom om du verkligen vill). Det finns en stor utmaning även bakom små saker.

När du har blandat alla dessa ingredienser i din dag, glöm inte den viktigaste delen. För att stoppa, lyssna och låt blandningen svalna. Att göra ingenting ger dig tid att lyssna på dig själv och medvetet göra dina val. Så låter inte denna underhållande, stimulerande och produktiva tisdag mer tilltalande för dig? Njut av!