Ärlighet lönar sig?

Helt oroligt, har gått förbi samma ställe 2 dagar i rad och sett en el-mountainbike ligga vid skogskanten.
Ringde 11414, sa att jag hittat en cykel och frågade vad jag skulle göra fick till svar.
-Bra att du ringer och att du vill lämna in den, du kan åka till polisstationen i Borås och bara lämna in den och berätta vart du hittade den.

Jag slängde upp den på taket på bilen och åkte till polisstationen. När jag väl väntat x antal minuter så kommer jag fram till luckan när en kvinna frågar vad jag har för ärende. -Jag hittade den är vid en skogsdungen på platsen XXX.
Kvinnan: Ok, när upptäckte du detta? 
Jag svarade att jag såg den igår och att den låg kvar idag, och att jag ringt 11414 och fått svar att jag ska lämna in den. Kvinnan säger: -Ledsen att du fått den missvisande infon men den måste ligga i 2-3 veckor för att du ska få lämna in den och få hittelön.

Jag blev helt stum…

Kvinnan frågade om jag vill göra anspråk på den och ha hittelön. Jag svarade att det är klart jag vill, jag vet vad cykeln kostar och den ligger runt 40.000kr ny. –Då kan du inte lämna in den nu, du får lägga tillbaka den. svarade hon

Jag fick ta några andetag sedan sa jag: -Du menar alltså att jag ska lägga tillbaka den stulna cykeln (låset är bortplockat och man har skrapat märkningen) så den stackaren som blivit av med den inte får tillbaka den. 

JA, svarade kvinnan. OM du vill ha hittelön.

Det hela slutade med att jag sa: -Jag slänger in den i skogen så ingen hittar den sen kommer jag in med cykeln om 2-3 veckor, så blir alla glada… hej då!

Hon skrattade och sa… -Ja du får göra som du vill…

Det här är sjukt, hade jag varit polis hade jag tagit emot cykeln och sagt, tack för du hittade den! Vi ska kolla och se om vi har en anmälan på denna och har vi det får du hittelön av ägaren! Jag hade definitivt INTE låtit mig ta med cykeln från stationen igen… SJUKT! (det tyckte resterande av alla besökare på stationen också, en del sa till och med, ta hem och sälj den för här verkar ingen vilja hjälpa dig)

Blir lite besviken på att det funkar så här…. (så vet ni ngn som blivit av med en EL-MTB i Boråsområdet kan ni kontakta mig)