Det är fredag och det kan bara betyda en sak…Nu e humöret på topp!

Vi människor faller lätt åt att se saker och ting negativt. Det är antagligen en programmering som sitter i oss sedan urminnes tider: det negativa var viktigare att komma ihåg och överföra till andra i flocken i och med att det kunde betyda skillnaden på liv eller död. Idag lever de flesta av oss bland den största lyx som jordklotet har att erbjuda och i en av världens rikaste länder, ändå är folk negativa, ändå gnäller människor över saker och ting ur all proportion.
Jämför ”Vad kul att du äntligen är här!” med ”Vad trist att du blev sen …”
Situationen är densamma, men hanteras på två helt olika sätt. Den ena reaktionen känns positiv och uppmuntrande, den andra negativ och nästan lite anklagande. Sättet vi uttrycker oss på påverkar både oss själva och våra relationer. En negativ inställning smittar av sig och skapar onödig stress hos alla inblandade – och en positiv attityd blir förstås också som en synergieffekt.
– Hur vi reagerar och tänker i olika situationer påverkar inte bara hur vi mår för stunden, utan hela vår livskvalitet, och i vissa fall till och med hur gamla vi blir. Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?.
I varje situation som uppstår kan vi välja hur vi ska tolka den. För att hjälpa oss själva på traven kan vi ställa oss frågan: ”Är det värt att lägga en massa negativ energi på det här?” I de flesta fall blir nog svaret nej. – Den som väljer att se på livet från den ljusa sidan har en förmåga att nosa upp det positiva i tillvaron, och undviker på så sätt den stress och press som kan uppstå om man fastnar i negativa tankebanor, och det bästa av allt: Det är aldrig för sent att förändra sitt tankesätt! Hjärnan är förändringsbenägen och kan lära sig nya saker hela livet.

– Det handlar om att lära sig att njuta av det som är bra i livet, och inte låta sig tyngas ner av det negativa. Små positiva tankar gör stor skillnad. Må väl mina vänner och hoppas att ni får en underbar dag!