Den dagliga motionen!


Om du är en som känner dig frustrerad när du hör “du måste få din dagliga motion”, är det dags att förstå att allt handlar om rörelse och det är väldigt lite som behöver vara involverat!
Det är dags att sluta tänka på daglig träning som ett åtagande med minimikrav som att springa fem mil eller klara din vikt i en bänkpress. Efterfrågan kan vara mycket mindre beskattande och bör passa din kondition.

Från din hjärna till dina leder, rörelse varje dag har kraften att förbättra alla delar av din kropp. Och det handlar inte bara om svettinducerande träning med hög effekt.
Det är enkelt – oavsett om du väljer att genomföra små rörelser i din rutin eller provar en ny aktivitet som cykling eller yoga, kan du öka din dagliga rörlighet för att förbättra din allmänna hälsa.
När jag säger ”små” menar jag det. Prova övningar för hela kroppen i 10 minuter, gå varv runt huset när du ringer, gå runt i grannskapet eller träna 15 minuter med yoga. All din rörelse lägger till!

Små rörelser kan ha en betydande inverkan på både din fysiska och mentala hälsa. Och du kan göra dem alla från bekvämligheten av ditt hem eller arbete utan att byta till gymnastikkläder.

Rör dig bara och undvik inaktivitet! Hitta något eller flera aktiviteter du älskar att göra och förbinda dig till det dagligen.

Om du gillar att promenera, ställ in en påminnelse och få det att hända. Om du är intresserad av yoga men ännu inte har gjort språnget, prova en gruppövningskurs. Om du brukade springa och vill plocka upp den igen, här är några råd om hur du kommer igång.

Vi har en hjärna av en anledning och bara en anledning – det är att producera anpassningsbara och komplexa rörelser. Rörelse är det enda sättet vi har påverka världen omkring oss.
Jag tror att förstå rörelse är att förstå hela hjärnan. Och därför är det viktigt att komma ihåg när du studerar minne, kognition, sensorisk bearbetning, de är där av en anledning, och den anledningen är handling.