De håller mig stabil, hjälper mig att fokusera, MEN.


Mina träningspass är min “egentid” – de håller mig stabil, hjälper mig att fokusera och får mig att må bra. Jag tror att många anser att deras träningspass är en slags personlig terapi, så det är inte konstigt att ett längre uppehåll skulle vara utmanande av flera skäl.

Ingen är immun från sidohändelser. Det finns otaliga anledningar till varför man kan bli tvungen att ta en längre viloperiod från träningen, och var och en av oss kommer med största sannolikhet att möta detta scenario vid åtminstone ett tillfälle.

Skador, sjukdomar och LIV händer. Hur du hanterar dessa saker gör stor skillnad. Och det behöver inte nödvändigtvis betyda att man spänner sig ner och laddar framåt mer intensivt; det kan också innebära att sakta ner och låta dig själv läka. Här är mina förslag för att ta dig igenom ett sidoevenemang.

Här är något att ta itu med från början, oavsett vad som har åsidosatt din aktivitet — det är en mycket stor skillnad mellan att hoppa över träningspass för att du “inte känner för det” och för att du har en skada/sjukdom eller läkare. order. Att ta en paus för att du är sjuk eller skadad är inte lat och det är inget du ska tillåta dig själv att känna skuld för överhuvudtaget. Du måste göra det som är bäst för din hälsa och kropp, och ibland är vila bäst. Om du vilar rätt första gången kan du ibland skära ner på din läkningstid, men om du nekar dig själv chansen att läka ordentligt kan du upptäcka att ditt första bakslag är en gåva som fortsätter att ge. Suck!

Få ditt tänkesätt rätt och gå inte ner på dig själv. Säg till dig själv – det här är vad jag behöver och jag kommer att göra vad jag behöver för att läka.

Om du gör hälsosamma matval medan du läker, kan du bli förvånad över hur relativt liten förändring ens en eller två månader av inaktivitet kan ha på din vikt och kroppsfett. Inaktivitet plus dåliga matval kommer tyvärr att öka mycket snabbare. Men oavsett om din kroppsvikt, sammansättning och förmågor förändras medan du är inaktiv, hur som helst, så finns det ingen anledning att flippa ut. Låt oss säga att du går upp i vikt eller tappar muskler och uthållighet – så vad? Det är inte så att du inte är säker på hur det hände; du känner till den exakta orsaken och verkan. Du tog nödvändig ledighet. Det finns ingen mysterievariabel där och du har inte gjort något fel. Så om du börjar känna att du faller tillbaka, påminn bara dig själv om att ett kallt, lugnt huvud är mycket mer benäget att fatta hälsosamma beslut än ett som redan har talat om att misslyckas. Snart, när du är läkt, kommer du att återgå till dina träningspass och dina normala rutiner – och din kroppsvikt, styrka och sammansättning kommer också att återgå till det normala.

Medan du är på väg tillbaka efter en påtvingad paus, slå inte dig själv för de träningspass du missat, eller döm dig själv för de kroppsliga förändringar som inaktivitet oundvikligen medför. Bli inte arg om och när du kämpar med något som kändes lätt för några månader sedan. Avvisa den sortens meningslösa idisslingar; det är slöseri med energi och det gynnar ingen! Damma av dig själv och börja om. Låt inte negativt självprat förorena ditt träningsutrymme. Det finns inget utrymme för det!

Det kan vara förvånansvärt svårt att ta ledigt från en träningsrutin. Det känns bra att pusha och förbättra sig själv, och träning är ett bra sätt att hantera livsstress, men ibland är vila det vi behöver mest.