Bara att acceptera…eller?

Att acceptera verkligheten i ditt liv låter som att det ska vara lätt nog. Men många håller sig till en annan version. Det kan vara baserat i ånger, besvikelse, förnekelse eller bara väntar på något bättre – en kampanj, för barnen att odlas, pension, oavsett. Att inte ansluta sig till verkligheten är varför några av oss har byxor i garderoben som inte passar in i år. Mer viktigt, det håller människor i ouppfyllande jobb eller ens i fel yrke helt.

Det finns några bättre saker du kan göra för dig själv än att ge upp den fiktiva versionen av ditt liv och lära dig att acceptera dig själv, ditt liv och din verklighet. Även om din situation är hemsk är det första steget i att förbättra det erkänna det för vad det är.

Här är 11 sätt att hantera verkligheten – särskilt de delar av verkligheten du inte gillar – och här kan du ändra den till en verklighet du vill ha.

 1. Acceptera dig själv.
  Acceptans är förmågan att ovillkorligt värdera alla delar av vem du är. Det betyder att du erkänner allt själv – det goda och de saker som behöver förbättras. För de flesta av oss kan självacceptans vara svårt. Vi tenderar att vara kritiska mot oss själva, men det finns ett antal sätt att lära sig att acceptera dig själv och ditt liv. Allt börjar med din sinnesstämning.
 2. Bekräfta din verklighet.
  Ibland står verkligheten inte det enklaste att göra, men att acceptera din nuvarande situation kan göra dig lyckligare i dagens och leda till en bättre framtid. Att förstå, acceptera och arbeta med verkligheten är både praktiskt och målmedvetet. Att erkänna din verklighet hjälper dig att välja dina drömmar klokt och sedan hjälpa dig att uppnå dem.
 3. Öva radikal ärlighet.
  När du kan erkänna din egen företeelse kan du börja kraftigt skapa en ny framtid. Att förneka din nuvarande verklighet – speciellt om det är en dålig – kommer inte att få det att gå iväg. Att hantera de dåliga grejerna är ett sätt att komma till de goda sakerna – men det krävs övning, övning, övning.
 4. Identifiera din del.
  För att helt acceptera din verklighet är det viktigt att erkänna vilken roll du kan ha spelat, bra eller dåligt, för att komma dit du är. Fråga dig själv frågor som rör din nuvarande situation för att hjälpa dig att arbeta mot lösningar. För att fullt ut acceptera din verklighet är det viktigt att identifiera vad du kanske har gjort för att främja framgång eller misslyckande. När du väl vet vad du har att göra med kan du arbeta mot de bästa nästa stegen.
 5. erkänna dina misstag
  Kom ihåg att du inte kan fixa något tills du erkänner att det är ett problem. Försök att se dina misstag inte som misslyckanden utan som lärande möjligheter, och ha styrka inom för att inse att du kontrollerar din verklighet och du är den enda som kan ändra den. Bestäm vad som är viktigt för dig och tänka på det.
 6. Äg dina resultat.
  Arbeta mot att äga alla delar av dina realiteter – inte bara de saker som behöver arbete utan också dina styrkor och framgångar. Att ha alla dina resultat kan hjälpa lära dig att göra bättre nästa gång, för att se misslyckande som ett lärande ögonblick.
 7. Låt inte rädsla komma iväg.
  Låt inte rädslan – särskilt rädslan för vad andra tycker om dig – stå i din väg. Du måste vara villig att göra saker på de unika sätt du tycker är bäst, och att reflektera över eventuell feedback du får.
 8. Räkna med dina kompetenser.
  Det är lätt att titta i spegeln och peka på alla dina osäkerheter. Men för att möta din verklighet är det bäst att börja räkna alla positiva resultat. Gör en lista över dina styrkor, de saker du är bra på, de värden du håller och de prestationer du har uppnått. Att räkna med dina kompetenser hjälper dig att realisera dina styrkor, vilket i sin tur hjälper dig att förbättra din inställning till dig själv.
 9. Släpp av dina fördomar.
  Bli inte upptagen i det liv du tror du ska ha, men arbeta med att skapa den verklighet du är tänkt att leva. Din fördomar kan förblinda dig till nästan vilken verklighet som helst. Du kan försöka ignorera dem, men när du stänger dina ögon kommer de inte att försvinna. Lär dig istället att förstå dem och låt dem gå.
 10. Acceptera att kampen alltid kommer att vara en del av vår verklighet.
  Skaka inte bort från utmaningar, men vada in i kampen och bli bekväm med att fungera och bo där. Kampen är ett sätt att leva, och vi måste lära oss att konfrontera dem. Och du vet aldrig: något de mest utmanande sakerna kan hålla den största möjligheten till framgång.
 11. Gör en plan för att nå ditt mål.
  Inkludera steg du ska vidta för att skapa en ny verklighet. Bryt ditt mål i små steg som du kan åstadkomma en åt gången för att bygga ditt självförtroende och självvärde när du går. Din nya verklighet kan börja hända när du har en plan med specifika mål.

Kom ihåg att du aldrig kommer att kunna skapa den rätta verkligheten om du inte är villig att låta den felaktiga verkligheten gå…