Att bli snabbare…


Det är ingen hemlighet att för att bli snabbare måste du bli starkare, speciellt i benen. Det bästa sättet att uppnå maximal hastighet och hastighet är att öka styrkan på ena benen.

Anledningen till att enstaka benstyrka är så viktig för att uppnå explosiv hastighet och acceleration beror på att sprintning är en enda rörelse. Varje ben arbetar på egen hand för att explodera dig framåt snabbt.

Enstaka benstyrka förbättrar också rörlighetsrörelser, stärker glutorna och stabiliserar höft, vilket är avgörande för retardation. Enstaka benstyrka rekryterar också fler muskelfibrer i varje ben vilket resulterar i starkare ben.

Rörelser med enstaka ben är nyckeln till att få dig snabbare och smidigare. När du du tränar, med hjälp av enstaka benövningar, efterliknar spelets situationer. I idrott måste idrottare trycka av en fot för att flytta och ändra riktning.

Dessa enda benövningar förbereder idrottaren att göra dessa rörelser och bygga upp styrkan de behöver för att utföra rörelser snabbt och korrekt.

Så nu är det bara att leta upp rätt övningar för just det du tränar för… Lycka till!