Behöver skriva av mig lite bara…


Med tanke på att man läser om psykisk ohälsa varje dag så känner jag bar att jag måste få skriva av mig lite. Innan jag skriver någonting annat så vill jag bara säga det här; Det är inget fel på dig. Det finns anledningar till att du känner som du gör. Det finns förklaringar, förklaringar som skulle få dig att gå från att känna dig som den sämsta världen till den bästa i världen. Så snälla, håll ut. Lita på mig när jag säger att jag också varit på botten. Jag har varit sekunder från att avsluta mitt liv. Nu i efterhand tacka mig själv varje dag för att jag inte gjorde det.
Precis som det finns läkare Och psykologer som hjälper människor att rädda livet på oss själva, så finns det läkare Och psykologer som faktiskt inte har en aning om vad du pratar om. Det finns många kommentarer man fått under åren som jag idag funderar över varför man frågar.

• ”Men du som är så underbar behöver väl inte må dåligt?”
Som om dåligt mående på något sätt hade med vår yta att göra.

• ”Du som alltid är så glad och positiv…”
En människa som är minuter från att ta sitt liv kan verka hur som helst utåt, för personen är ofta proffs på att hålla upp en fasad.

• Ja du vill väl ha lugnande tabletter utskrivna förmodar jag?”
NEJ. Det var inte därför jag tagit mod till mig och sökt hjälp. Jag ville prata med någon förstående, professionell och omtänksam som kunde hålla min hand och stötta genom det helvete jag gick igenom. Någon som kunde förklara för mig vad som hände inom mig och varför (uppenbarligen inte denna psykolog).

• ”Med tanke på hur du mår så får du räkna med att äta medicin resten av ditt liv”.
Fel. Det behövde jag inte. 15 år räckte, sedan har jag klarat mig utmärkt utan efter att jag tog tag i mitt liv och gjorde något åt problemet.

Förstå mig nu rätt, det finns många som kan hjälpa en när man mår dåligt, fast det här är ofta det man möts av. Man blir behandlad som ett nummer i kön och många gånger känns det bara som att läkarna vill bli av med en. Det grundar säkert i nedskärningar och att det är en del som faktiskt inte är sjuka. Men man tänker inte på de som verkligen behöver vård….

Så jag hoppas på att ni mår bra idag och att ni får en underbar torsdag!