Varför pressar jag mig så hårt?

Som jag berättat förut har jag försökt att öka på min träning. Jag gillar att testa mina gränser och det är häftigt att se hur kroppen svarar. Forskning har visat att det stressar musklerna på ett positivt sätt och gör att de ökar i styrka och uthållighet. Dessutom ger det bättre lungkapacitet och ett starkare hjärta. Jag vet att ni undrar varför jag pressar mig så hårt och vill testa alla saker. Och det enkla svaret är att jag bara vill LEVA som vem som helst!

Vart går gränsen? Att pressa sig så hårt att kroppen och psyket tar stryk eller att pressa sig så du mår bra på sikt. I all träning behöver du pressa dig själv för att utvecklas. I yogan sträcker du dig lite till och tänjer dina gränser, i styrketräningen tar du tyngre vikter och i löpspåret springer du snabbare och längre. Din kropp mår bra av att pressas, det är enda sättet för den att utvecklas. Du får ont i musklerna när de växer, blir trött när kroppen bygger upp dig.

Men som med mycket annat som kräver engagemang och tid kommer människor alltid att hitta ursäkter till att inte investera den nödvändiga tiden som krävs. Det finns alltid ursäkter att inte träna. Somliga skulle behöva mindre ursäkter, och gå och träna. Andra skulle behöva mer ursäkter, och inte träna. Att lyssna på kroppens signaler – och tolka den informationen är det viktigast för att effektivisera din träning.