Vad betyder allra mest?


Alldeles för ofta glömmer vi bort oss själva, vad vi strävar efter här i livet och vad som betyder allra mest för oss. Vi stretar i motvind, dagarna går och humöret sjunker.
Då och då behöver vi en paus där vi stannar upp och reflekterar över vad som faktiskt gör oss lyckliga.
Du kan aldrig skapa dig lycka genom att spegla dig i någon annans. Träffar du någon som gör ditt ruttna liv superlyckligt finns det en risk att du bara fått en falsk lycka som inte stannar kvar.
Jag brukar alltid säga att det är viktigt att först själv vara lycklig – och därefter hitta någon som du kan dela den lyckan med.
“Jag har redan lyckan inombords” kanske du tänker. Och det är ju underbart! Men du måste underhålla lyckan också. För om du glömmer bort allt det där som är viktigt för dig i livet – och stressar på utan att tanka dig själv med positiv energi – kommer den lyckan plötsligt att falna.
Jag måste påminna mig själv varje dag om vad som egentligen är betydelsefullt i mitt liv, för att inte hamna skyhögt upp bland molnen i evigt letande efter solen. Min familj, mina vänner är det som gör att jag vill leva – och jag får nog tacka för varje dag som dom mår bra.
Men jag ser också till att behålla vardagslyckan och gör därför någonting av livet varje dag som ger mig njutning. Det kan till exempel vara, träna, spela golf, fika, läsa en bok m.m.
Och självklart det allra bästa, att få umgås men min familj, syskonbarn vänner! Ja det, det är viktigast för mig här i livet när det kommer till kritan. Ingenting kan någonsin ersätta dem och därför står det på min tacksamhetslista varje kväll.