Snart kommer stressen och livet blir till kaos!

Vi är oftast snälla och omtänksamma mot andra som har det jobbigt. Men hur ofta ger vi oss själva medkänsla, tröst och beröm?
Nu är det snart jul. Hemmet ska städas och pyntas, klappar ska köpas, glöggen värmas, julmaten lagas. Det är lätt att stressnivån ökar framåt julhelgen i stället för att den blir en skön oas av egentid och avspänd gemenskap med nära och kära. Vi pressar oss själva för att få till allt i tid och får dåligt samvete om vi tappar tålamodet eller inte hinner.
Så när jultomten kommer på julafton och ställer sin samvetsfråga: Finns det några snälla barn här? – då är det svårt att spontant svara: Jaaa, jag!
I stället kommer alla självkritiska tankar: Nej, jag har inte hunnit städa. Och skinkan blev misslyckad. Dessutom har jag varit på ett uselt humör hemma. Jag förtjänar nog inga julklappar…
– Man ska nog försöka låta bli att vara en julperfektionist och tänka att allt måste vara exakt precis si eller så. Och om något går fel eller misslyckas ska man inte döma sig själv.
Vi vet nog alla att en positiv inställning till livet leder till att man får bättre självkänsla och presterar sitt bästa. Därför gör vi ofta allt för att trösta, lyssna på och prata med dem vi bryr oss om. Men av någon konstig anledning är det ovanligt att vi gör samma sak för oss själva. Man är oftast snäll mot sina barn och sina vänner och vet hur man behandlar andra. Använd den tonen och de orden mot dig själv också och må bättre i vardagen!
10487406_10151992164732537_6597617111065550951_n