Snart dags för del 3 i Holst Challenge!

Då var det torsdag och det är sista dagen att packa det vi skall ha med oss Till Kebnekaise.
Flyget lyfter från Landvetter kl 07:15 så det blir ingen sovmorgon direkt om man säger så.
Det finns inte allt för mycket som oroar mig om jag skall vara helt ärlig.
Jag har inte gått så oerhört mycket i skog/berg skall jag erkänna, så det är som sagt min största oro, att det skall vara så kuperat att min protes inte klarar av att hjälpa mig fram i miljön.
Men jag har väldigt goda vänner som är med så om det skulle vara något så finns dom till hands.
Nu är detta del tre av fyra i den så kallade Holst Challenge 2014.
374752_517468738316950_1810009311_n
Och vem vet vad som kommer efter?. Ja det har jag nog tid på mig att fundera när jag går upp för Sveriges högsta berg.
Det finns lite idéer om vad jag skulle vilja lära mig samt vilka utmaningar och framför allt VEM jag vill utmana på olika saker.
Marko Lehtosalo finns ju fortfarande med som en kandidat, fast den här gången kommer han ha en stor fördel med tanke på att han redan kan en del av denna utmaning, och jag kommer behöva samla ihop minst 4 st till.
Jag ska inte skriva så mycket mer om det för det kommer visa sig om det blir till verklighet (vilket jag verkligen hoppas).
Nu för tiden när jag träffar människor så får jag allt för ofta frågan: Hur orkar du med allt? Är det inte dags att ta det lite lugnt nu?. Och det enkla svaret är, NEJ nu är tiden inne för att jag känner att jag klarar av många saker som inte ens fanns i mina tankar när jag hade ont och åt otroliga mängder morfin.
Jag brukat ställa en motfråga ibland om personen själv tränar något, men ofta får jag till svar: Nej tyvärr jag har inte tid!

Många, alltför många påstår sig inte ha tid att träna. Att inte ha tid att träna innebär också att man inte har tid att må bra. Träning behövs i en eller annan form i var mans och kvinnas liv oavsett om man säger sig inte ha tid med den. Har man inte tiden att träna så får man ta sig tiden!
Träningen behöver inte ta särskilt lång tid, det räcker med vilken träning som helst 1-2 dagar i veckan för att du ska få märkbara resultat både fysiskt och psykiskt. Att lägga 90 minuter i veckan av veckans 168 timmar är en procentandel på cirka 0,9 %. Det är längden av en Hollywoodfilm du ska lägga på träning istället för att sitta framför tv:n. Det är en god början att förebygga sjukdomar, stress, depression och samtidigt bli starkare.
Har man av en eller annan anledning inte tillgång till gym så finns det alternativ till det. Vi har fina skogar att springa i, vägar att cykla på och med ett par påbyggningsbara hantlar och en bänk kan du träna hela kroppen. Du kan för småpengar ordna ditt egna lilla gym, oavsett om du bor på landet eller i storstaden. Med fantasi kan du träna igenom hela kroppen utan att behöva lägga ut tusentals kronor på en gymanläggning.

Så börja träna, på ett eller annat sätt! Det lönar sig i längden och du kommer må och känna dig enormt mycket bättre..