Självkänsla eller inte? Det är viktigare än du tror!

Den absolut viktigaste formen av intelligens är social intelligens – din förmåga att komma bra överrens med människor. Att kunna utveckla och bibehålla bra mänskliga relationer är en viktig väg för att lyckas – såväl i ditt karriärsliv som privat.
Din sociala intelligens kan förenklat mätas i hur omtyckt du är. Hur mycket andra människor trivs i din närhet, hur viktiga och intressanta du får andra att känna sig. Hur duktig du är på att lyssna, hur förtroendeingivande du är och hur du uppfattas av andra i din omgivning.

Om du nu sätter dig ner en liten stund och verkligen funderar över hur du uppfattas av andra är jag säker på att det kommer dyka upp både positiva och negativa bilder och minnen i ditt huvud. Kanske dyker det upp något minne när ni hade så där fantastisk trevligt och du fick alla att skratta och må bra. Kanske minns du den där gången på festen när du skojade och allt bara blev så fel.

Jag vill tro att de flesta människor har som ambition och mål att de skall uppfattas som trevliga, pålitliga, kompetenta och att de eftersträvar långsiktiga och positiva relationer. Ändå kan vi alla räkna upp flertalet gånger då vi fått andra människor att må dåligt. Vi har gjort oss lustiga på deras bekostnad, lyft fram våra egna prestationer, avbrutit andra och fått dem att känna sig oviktiga och inkompetenta.

Genom att du höjer din självkänsla kommer du att börja tycka om dig själv på riktigt. Du kommer att känna dig stolt över dig själv, känna dig älskad av dig själv, vara din absolut bästa vän och den personen som du litar på mest i hela världen. Och det tror jag är den finaste belöningen du någonsin kan få.

Att sedan alla andra människor kommer att tycka om att umgås med dig – se det som en bonus.
Mä väl idag mina vänner!.

2015/01/img_0108.jpg