Saknar ord för vad den här människan gör!

Det krävs enormt slit, passion och vilja för att något överhuvud taget skall fungera. Utan undantag hänger framgången på att det finns åtminstone en riktig eldsjäl bakom idén. De är hjärtat i föreningarna/företaget/organisationen och genom sitt engagemang sprider de energi till övriga. Genom sin outtröttlighet bär de ansvaret på sina axlar. Oftast i tystnad. De framhäver aldrig sin egen insats. Istället kör de bara på, träning efter träning, samling efter samling, år efter år.

Nu vill jag berätta om en speciell människa som heter Henrik Lundqvist, han jobbbar som PRO på Arlandastad GK och är en av Sveriges bästa och mest meriterade golftränare.
Han har passion och en livsgnista för EN sak, och det är att lära ut golf till ALLA.

Henrik “Hempa” Lundqvist åkte till Elfenbenskusten för att göra landets spelare redo för OS i Rio men åkte därifrån med ett större syfte. Det som behövdes var inte golflektioner till några få, utan en ansvarig för att skapa förutsättningar för ungdomar att få en meningsfull tillvaro. Med golf som en ingrediens. Med hjälp av sociala medier, egen bil med släpvagn och en aldrig sinande entusiasm har “Hempa” dammsugit landet på begagnade golfprylar för vidare transport till Afrika – där han fortsätter missionera spelets evangelium.


När Svenska Golfförbundet i lördags arrangerade sitt förbundsmöte prisades Henrik Lundqvist.

“Hempa” blev då årets Tumba–stipendiat.
Hempa

Det var på Sven Tumbas 80-årsdag 2011 som SGF instiftade ett stipendium till hans ära.
Prissumman ligger på 20 000 kronor.
“Hempa” vet vad han ska göra med pengarna:
– Jag åker ner till Elfenbenskusten direkt. Jag ska åka till norra Elfenbenskusten och hjälpa dem med en clinic samt träffa barnen från Abidjan och Yamoussoukro där de har spelat sin första tävling i helgen som var.

Planen är att projektet med att utveckla golfen i Elfenbenskusten ska pågå ytterligare fem år.

Så med detta inlägg lyfter jag på hatten för en av de mest respekterade i Svensk golfhistoria…

– “Hempa”,  fortsätt med det du gör, du inspirerar många och sprider glädje med ditt engagemang, och det är DET som betyder något!