Oturen fortsätter! Nu MÅSTE jag vända det här…

Jaha, nu på förmiddagen när jag var på jobbet så brände det till i benet precis vid såret och jag började med att ta av protesen. Under tiden som jag gjorde det märkte jag att det började rinna blod längs benet.
Tankarna blev genast till de sämre när jag ser att mitt så gott som läkande sår blivit ett blödande sår igen, och med råge denna gången. Så det var bara att be en kollega att köra hem mig så jag fick lägga om benet och hämta mina kryckor.
Så nu är jag proteslös igen och hoppas så fint på mina kryckor.

När jag möter motgångar, stora eller små så är det lätt hänt att man hamnar i en nedåtgående tankespiral där negativa tankar dominerar.
Blir det inte mer än så är? kan vara en fråga som man ställer sig.

Ett negativt tankemönster börjar lite försiktigt och ökar på med självnedsättande tankar, tankar på misstag man tycker man gjort, tankar på sådant man ångrar och tankar som förutspår en dyster framtid. Har man väl börjat tänka dessa tankar så fylls de lätt på med nya tankar, tankar som fortsätter att dra ner ditt humör och din energi.

Det kan kännas väldigt tungt och nattsvart men det finns sätt att vända en nedåtgående spiral och få den att bli en uppåtgående spiral istället så här kommer några tips på vad du kan göra för att vända dina tankar till mer konstruktiva tankar.

Hur kan du då använda dina tankar till att arbeta för dig istället för mot dig?

Börja med att uppmärksamma vilka tankar du har om dig själv. Ett knep för det är att vara uppmärksam på dina känslor. En känsla föregås alltid av en tanke. Så om du känner dig glad, lycklig, stark, värdefull så betyder det att dina tankar går i de banorna.

Om du och andra sidan känner dig ledsen, olycklig, värdelös så är det dags att uppmärksamma dina tankar och försöka byta ut dem mot mer konstruktiva tankar. Ett effektivt sätt att bryta de negativa tankebanorna är göra listor med dina bra sidor och egenskaper. Att skriva ner saker är väldigt effektfullt. Effekten blir ännu större om du sedan läser högt vad du skrivit ner. Du kan också göra en lista på saker som du är stolt över, en lista över saker som du presterat, en lista över roliga saker som du tycker om att göra..
tumblr_mn4raacdNs1rjv0i9o1_500