Nu ska vi hålla nyårslöftet!


Varje år gör nästan alla nyårslöften, man ser fram emot löftet om bättre hälsa, att hitta kärlek eller vara mer produktiv. Kom ihåg hur viktigt det var för dig när du gjorde det? Du lovade dig själv att årets löfte inte skulle bli som de tidigare – ett annat brutet löfte till dig själv. Så vad hände? Kommer du igenom på ditt löfte eller har du gett upp det, som så många andra?
Tyvärr, för de allra flesta av oss, ser vi oss själva i spegeln och blir förskräckta av oss själva för att vi bryter våra löften. Och det är bara 2 på eftermiddagen den 1 januari. Det tog inte lång tid….
Vad kan vi lära av detta scenario? Kan denna lektion tillämpas på andra områden i ditt liv? Faktum är att vem som helst kan sätta ett mål; vinnare har passion och beslutsamhet att förverkliga det.

Flertalet faktorer är avgörande för att hålla ditt nyårslöfte – liksom andra personliga mål som fastställts under hela året.

Ambition.
Ställ höga förväntningar, men se till att ditt mål är enkelt, realistiskt och uppnåeligt. Sanningen är att vissa människor sätter baren så låg att du kan resa över sina prestationer.

Engagemang.
Om du inte är villig att göra ett allvarligt engagemang är ditt mål inget annat än en önskan. Så gör det antingen hända eller drömma om.

Förtroende.
Om du inte tror på dig själv, har du förlorat innan du har börjat. Bygg förtroende och momentum genom att uppnå små, korta vinster.

Fortsätt vara positiv.
Attityden är allt. Låt inte små saker få ner dig. Omge dig med positiva människor; deras energi är smittsam.

Passion.
Dyk in i din strävan istället för att doppa din tå i vattnet. Om du gör ett halvhjärtat försök kommer din historia inte ha en lycklig avslutning.

Fokus.
Koncentrera all din energi på att uppnå ditt mål. Sprid inte dig själv för tunt eller låt dig få sidospår. Det är bättre att uppnå bara ett mål än att ha bra spel på många fronter men utföra ingenting.

Ansträngning.
Ingenting viktigt någonsin uppnåddes utan betydande ansträngning och offer. Hårt arbete är vana, men så slutar det. Kom ihåg att det är bättre att gå halvvägs än att sluta på startlinjen.

Stöd.
Berätta för en nära vän vad du planerar att göra. Att hålla en vän uppdaterad ger ett försiktigt tryck för att igenomföra på din plan.

Bestämning.
Var stark och acceptera personligt ansvar för resultatet. Ju mer beroende du är av andra, desto mindre beroende är du av dig själv. “Willpower” är inget annat än önskan på jobbet.

Var ärlig mot dig själv.
tryck inte dig ner. Om du slutar idag, gör du det för lätt att släppa det igen i morgon.

Så se till att bli en vinnare i år och uppfyll dina mål!