Någon gång kommer dom!

Vi har alla använt dom någon gång…. ursäkterna för att slippa träna. De dagarna kommer, när man vill prioritera annat & behöver en bra ursäkt… eller?
Jag har i alla fall försökt komma över de där ursäkterna & istället hitta motivationen till att välja träningen.
Här nedan listar jag de vanligaste ursäkterna till att slippa träna – & hur du hittar motivationen att slå hål på dem.

1. Jag har inte tid – Alla har tid att träna. Det är bara en fråga om prioritering. Kanske måste man göra utrymme för träning i sin kalender? Å vill man inte vara ifrån familjen flera dagar i veckan, hitta på något som alla i familjen kan vara med på, en eller ett par dagar i veckan.

2. Jag orkar inte – Det är klart att man är trött efter en hel dag på jobbet. Men försök att tänka att tröttheten oftast är mer mental än fysisk. Dessutom är det så att träningen ger mer energi, ge den ett par veckor bara så ska du se. Dessutom kommer du att sova mycket bättre. Hitta den tid på dygnet som passar dig bäst att träna. Är du morgonpigg, prova att gå upp lite tidigare för att hinna ett pass innan jobbet. Tränar du hellre på kvällen, försök att undvika att mellanlanda i soffan.

3. Jag har ingen motivation – Hitta en träningsform (eller flera) som du tycker är rolig. Prova dig fram. Idag finns det massor av olika träningsformer. Utmana dig själv; t ex idag sprang jag löprundan på X tid. Nästa gång skall jag pressa tiden med 1 minut.

4. Det är för dyrt – Träning kan bli hur dyrt som helst, eller nästan gratis. Det är du själv som sätter ribban. Man kanske inte behöver ha de senaste träningskläderna eller gymkort på det hippaste gymmet. Det går lika bra att ta en promenad eller en joggingtur i en gammal t-shirt & ett par mjukisbyxor. Ska man lägga pengar på något, så är det kanske ett par ordentliga skor & som tjej en bra sport-BH. Men det behöver inte bli så dyrt. Man kan ju också hitta inspiration & hemmaövningar på nätet.

5. Jag är skadad/ sjuk – En giltig ursäkt…. eller? I enstaka fall kan det faktiskt vara en giltig ursäkt. Men oftast finns det faktiskt en aktivitet som fungerar. Tänk till & använd sunt förnuft. Träning är ju faktiskt något som förebygger många sjukdomar & gör att du löper mindre risk att skada dig.

Vilken är din ursäkt att slippa träningen & hur gör du för att komma över den? Berätta gärna! – För i mitt fall finns ingen ursäkt, jag MÅSTE träna för att må bättre!…