Mount Kilimanjaro Dag 1

Dagen började med en bussfärd till Kilimanjaro National Park Gate där man börjar med att “skriva in” sig för att få bestiga detta berg.

När det var avklarat så fick vi gå igenom vår dagspackning samt ta emot dagens “lunch” som man kunde äta under den 5-6h långa vandring som dagen skulle starta med.
 
När vi väl börjat gå så tog det inte så lång tid innan man blev “omsprungen” av ett gäng “bärare” som hejade på oss och sa: -vi ses vid Machame Camp om en stund!
Och ja det skulle ta en stund som sagt, för det visade sig att man skulle gå VÄLDIGT lugnt för att kunna orka med dagen.
 
Varje bärare har i sina kontrakt att de skall kunna bära 15kg på huvudet och 7-8kg på ryggen, annars får man inte jobb om man säger så.

Det blir en del pauser då man ska gå så långt, och speciellt denna dagen när vi skulle gå igenom regnskogen så det tog inte såååå lång tid innan det verkligen öste ner regn (och nej det var ingen som ville fota då)

efter ca 6 timmer så kom vi fram till Machame Camp som ligger 2835m över havet.

Här var det dags för middag sedan lite “fritid” innan man skulle gå och lägga sig.

Det finns dock inte så mycket att göra här så man var ganska snabb att lägga sig för att få så mycket sömn som möjligt. Så just denna dagen hände det inte så mycket tyvärr förutom att vi gick en bra bit i regn, så jag får nog avsluta den här dagen med att säga Tack och God Natt….