Mitt i veckan och det känns bra…

Onsdag och halva veckan har redan gått, och jag håller på med jakten av golfprylar och resor till varmare länder.
Idag skall jag skicka ett mail till dom som annordnar själva offroadturen med hojarna i Dubai för att koplla exata priser och vad man kan göra för upplägg.
Det är ju så att vi är inga nybörjare som skall åka så vi vill inte ha någon “grundkurs” i hur man kör en mc :-).
Annars har veckan varit riktigt bra, och efter jobbet ska jag till poolhouse och svinga lite klubbor.
Jag har tänkt på en sak nu bara och det är att människor går runt och irriterar/oroar sig mycket om vad andra gör.
Varför inte bara släppa det och bry dig om dig själv och må bra. Här nedan har du några tips på hur man kan göra.

1. Att inte döma eller bedöma
Försök att göra dig av med förutfattade meningar eller idéer. Se möten med personer, eller händelser, som en förstagångsföreteelse. En icke-dömande attityd ger dig möjligheten att se på omvärlden som någonting nytt. Varje dag.

2. Att ha tålamod
Lär dig konsten att vänta! Träna tålamodet genom att acceptera att det finns tid där det inte händer någonting alls. Klarar du av tandläkarens väntrum, bilkön eller minuterna innan bussen kommer utan att tänka på vad som ska ske här näst – då har du kommit en bra bit på väg!

3 . Att ha nybörjarsinne
Hitta tillbaka till barndomens nyfikenhet, där varje dag erbjöd någonting unikt och spännande. Se människorna i din omgivning som nya, välj en ny resväg till jobbet och våga hälsa på personer du aldrig mött.

4. Att ha tillit till sig själv och andra
Lär dig lyssna till, och lita på, din magkänsla och intuition. Ta för vana att lyssna inåt, vad vill du, vad är bra för just dig? Och hylla ensamheten, våga vila i själva närvaron i ditt eget sköna sällskap!

5. Att inte sträva
Att ha många järn i elden är så långt ifrån mindfulness man kan komma.  Sluta fokusera på prestationer och färdigt resultat, det är ju resan mot målet som är själva livet!

6. Att acceptera
Lär dig acceptera saker du inte kan förändra omedelbart. Att lägga negativ på opåverkbara saker, som vädret, skapar bara trista känslor. Arbeta med nuet, inte mot det, och släpp in toleransen i din vardag. Låt det lilla – men viktiga – ordet ”förlåt” ingå i parlören, det ger i sin tur ett mer generöst och lyckligt liv.

7. Att släppa taget
Lämna saker bakom dig, både bra och dåliga upplevelser. Stanna upp och observera dina tankar och känslor. Acceptera dem som de är, utan att ifrågasätta eller älta dem, och släpp taget om dem!