Kul att man får vara med och testa lite nytt…

Det är roligt att få vara med om nya saker, visst det är säkert många som har testat att åka med en protes. Men vad jag har märkt när man pratar med folk i skidbranschen så är det många som bara slutar åka på grund av att det gör ont eller att det är för jobbigt för benet. Jag åkte lite igår i Ulricehamn igen och den här gången åkte jag på lite och testade med högre fart, som jag misstänkte så kom det mer slag och kraften mot benet kändes betydligt mer nu än innan. Klart att jag förstod detta innan och jag har några justeringar som skall göras på protesen nu innan jag tar i nästa gång jag åker. Själva stället som utsätts för en oerhörd belastning är baksidan av mitt ben (typ knävecket som vanligt), och jag märkte igår när jag duschade att benet var lite blåslaget men det kommer bli bra om några dagar igen, så det är bara att komma igen för detta SKA fungera.

En annan rolig sak är att det pratas lite om min åkning ganska långt upp i skidvärlden, ända upp till landslagsnivå. Och det är ju som sagt för att vi är så få som åker just med en protes på grund av av påfrestningarna mot benet. Många åker sitski eller åker rent av på ett ben och har som små skidor på stavarna som lite hjälp.

Nej nu blir det att fundera lite sen göra justeringar som sagt, för backarna väntar på mig… Här ska åkas!
Holst_protes_ski Holst_protes_ski2