Känner du dig olycklig, gör något åt det!

Ofta bestämmer vi oss för vad vi tycker är rätt, acceptabelt och säkert. Vi domineras så mycket av tanken att röra på oss, eftersom det känns skrämmande att röra sig. Eftersom det känns skrämmande att möta en helt ny miljö utan folket, de saker eller de platser vi har varit så vana vid.

Vi är så rädda av tanken att gå vidare, för vi känner att vi inte kan gå vidare och lämna saker bakom oss. Vi offrar vår egen vara, vår egen lycka. Vi väljer att kompromissa alla dessa eftersom vi väljer att stanna, när vi verkligen ska gå vidare, framåt.

Om du är olycklig, rör på dig. För om du är tänkt att stanna på ett ställe, borde du ha rötter, i stället för fötter.

Om du är missnöjd med ditt jobb, sluta. Om du känner att du inte växer längre, lär du dig inte längre om du inte är produktiv om du bara klockar in och ut varje dag – dags att röra på dig. Om du ständigt stressar över det faktum att det dränerar dig mentalt, fysiskt och emotionellt, dags att röra på dig?. Om du funderar på att bara hålla fast vid det jobbet, misslyckas det aldrig med att suga din glädje eftersom den betalar räkningarna och du kan vara “befordrad” där och kan kalla dig “lyckad” och “lyckligare” – NEJ. Din lycka beror inte på din framgång. Din framgång beror faktiskt på din lycka. Om du tror att det finns nya möjligheter, nya platser, nya saker du kan utforska som kommer att bidra till din själ och din individuella tillväxt, gå dit. Om det är värt din tid att tänka, då är det värt att försöka. Ingen är för gammal för att försöka. Om det slutar bra eller dåligt är det fortfarande en upplevelse. Låt oss inte glömma att varje erfarenhet lär oss en värdefull lektion som vi aldrig kan lära oss om vi väljer något annat. Så vad ska du göra idag?