“Jag tycker inte om det!”…


Larmet går av vid 06,00. Du vaknar från ett tillstånd av djup sömn och rusar över rummet för att stänga av ljudet. (Snälla berätta för mig att jag inte är den enda som larmar i andra delen av rummet och inte på nattduksbordet?) Då står du där bara dumt och undrar varför du stod upp igen?Drömmar svänger fortfarande i huvudet, och om du gick tillbaka till sängs just nu kan du bara följa med på var de tog dig. Men du stod upp vid den här otroliga timmen av en bra anledning – som du måste pausa och komma ihåg … och då kommer du ihåg. Du står där och undrar varför du gjorde ett sådant dumt beslut utan att samråda med ditt “morgonmood”.

Och då kommer det, anstöt av ursäkter. Precis som vatten som sprider ut ur en brandvattenpost, fyller ditt sinne ursäkta snabbare än du kan blinka. Temat för dessa ursäkter är alltid detsamma: “Jag tycker inte om det!”

Jag känner mig inte för det – Det är en känsla så universell, så känd för det mänskliga tillståndet att vi till och med har en viss term för det på Farsi.

Det är vanligt att vi “har råd” med det, speciellt i modern tid när vi har val, när vi har alternativ att ta raster, sova, att inte göra någonting och ändå titta på livet fortsätt som vanligt.

Det finns inget behov av en känsla av brådska i dagens livsstil.

Du behöver inte springa från tigrar och jaga efter din mat, du är säker och klädd, du har ett tak över huvudet, kläder att bära, pengar att spendera och ett liv som är grand, lyxigt och utav den här världen fantastiskt Jämfört med något genomsnittligt liv för ett århundrade sedan.

“Jag tycker inte om det” känslan är en som kan utgöra förödelse för ditt liv, det kan förstöra dina bräckliga drömmar om du inte vidtar åtgärder för att utrota det.

Så … är du redo att ta tillbaka din tid och ditt liv? Det börjar med din avsikt att leva livet på dina villkor, inte på slumpmässiga ojämna villkor som dina humör dikterar.

Det första du måste förstå är att medan du kanske inte kontrollerar dina känslor, kan du faktiskt kontrollera dina reaktioner.

Och du kan utveckla dina önskade reaktioner till en viss situation med tillräckligt självdisciplin och övning. Med tiden, med tillräcklig upprepning, kommer du att luta sig naturligt mot den avsiktliga reaktionen snarare än de snabba impulserna.