Ibland blir det bara för mycket!

Har haft lite konstiga tankar de senaste dagarna och jag har gjort allt för att ingen i min omgivning skall drabbas på något sätt, har försökt hålla humöret uppe och försökt hitta på saker som skall få mig att rensa skallen från de jobbiga. Men det gick lite överstyr igår under innebandyn då jag skulle vända mig om, för just då så skar protesen ett jack i knävecket.
När t.o.m. min medspelare på avbytarbänken sa: -Det där såg ut att göra ont, vill du byta?
Jag kollade över benet och ja det blödde, så det var bara att tvätta rent och tejpa… för att sedan spela vidare. Förstår inte hur jag tänker ibland, det är ungefär som att jag skall bevisa för mig själv att jag kan även om jag har skadat mig, jaja det blir nog bra så småning om. Jag har varit med om värre, detta är bara ett litet jack som är irriterande jobbigt då det sitter på ett ställe smo har ständigt tryck!
DSC_0152

När sådant här händer mig startar min tankeverksamhet och går på högvarv.

Kroppen har självläkande resurser och de går att stimulera med tankekraft. Men kan vi verkligen bli friskare bara genom att muntra upp oss?

Ni kan den klassiska frågan: Är glaset halvtomt eller halvfullt? Svaret anses beskriva hur optimistiska vi är, inte sällan tillsammans med en hurtig uppmaning om ökad optimism. Men kan man skaffa sig en ljusare syn på omvärlden eller är vi relativt stabila på denna punkt? Och vad styr egentligen hur optimistiska eller pessimistiska vi är?

– Att uppleva glädje eller ledsenhet har inget syfte i sig självt. Vårt stämningsläge är kroppens sätt att säga åt oss att vi ska fortsätta eller sluta med det vi gör. Därför ska man måna om negativa tankar, för de visar att kroppens system fungerar. Negativa tankar signalerar att vi inte trivs och att vi bör försöka förändra något i vår tillvaro. Det är först när positiva eller negativa tankar börjar leva ett eget liv, frikopplade från och opåverkade av våra livsomständigheter, som de behöver behandlas. Alltså när humöret stjälper i stället för hjälper oss!

Gör vad du vill – inte vad andra tycker du ska göra
För att vårt liv ska kännas meningsfullt och så som vi vill ha det behöver vi börja med oss själva, ta reda på vad vi vill. För att kunna få en tillvaro som vi trivs med kan vissa av oss behöva träna på att strunta i vad andra tycker och tänker.

 

Undvik negativ Stress Säg Nej
Lättare sagt än gjort, kanske. Men ändå, att låta en inre stress gnaga skadar vårt mående. Visst kan det vara jobbigt att säga nej, man vill inte vara bromskloss eller tråkmåns. Men genom att säga nej till något säger vi faktiskt ja till något annat. Det är det som kallas att prioritera och det kan låta trist, men är ruggigt bra mot stressråttan inuti som annars lätt gnager hål på både magen och själen.

Säg ifrån
Det är viktigt att vi säger i från när vi känner att någon gör någonting mot oss som inte är okej. Jag hör ofta saker i stil med: ”Han borde ha förstått att det inte passade sig” eller ”Hon borde väl fattat att jag blev ledsen när hon sa så där”. Kanske är det så, men om de nu inte gör det är det vårt ansvar att meddela dem var vi står. När man säger i från är man sann mot sig själv – det stärker oss.

Du är viktig
Om vi vill ha kärlek och respekt måste vi börja med att erkänna vår egen betydelse. Vi är varken mer eller mindre viktiga än andra människor i sociala sammanhang. Men för oss själva är vi faktiskt den VIKTIGASTE i världen. Vi behöver alla bekräftelse men om vi inte lär oss bekräfta oss själva kommer den bekräftelse vi får utifrån att rinna rätt igenom.

Följ ditt eget hjärta istället för att försöka följa alla andras förväntningar
Det finns människor som tillbringar ett helt liv med att försöka tillfredsställa andras behov. Det bästa är att det aldrig är för sent att ändra på det. En del människor är experter på att tala om för andra hur de ska leva sina liv och ofta är det bara ett bevis på deras egna tillkortakommanden. Det är bara du som vet vad du är intresserad och inspirerad av. Det är ju för sjutton ditt liv!