Hösten…

Dagarna blir långsamt kortare. Temperaturen, som bara för några korta veckor sedan rasade med den intensiva sommaren, börjar antydas på den skarpa skarpheten på hösten. Bladen på träden börjar måla en regnbåge av röda, apelsiner, lila när de gör sig redo att tyst klä av sig för vintern. Och där är vinden: långsamt samla styrka, bär vintervattenvatten i sin andetag.


Hösten är fylld med möjlighet. Det kan kännas som en tid med nya startar och kreativitet. Det har också en viss tomhet som kan göra att vi känner oss utsatta och lite råa.

Dina energinivåer och ditt humör är anslutna till varandra så det är naturligt att du känner dig låg på ditt humör om din energi känner sig låg. Det är därför ibland är det viktigt att fokusera dina ansträngningar på att förbättra din energi snarare än ditt humör. Nu säger jag inte att du borde hoppa upp och ner hela tiden full av energi, men jag säger att för att hålla ditt sinne vaken och din kropp fungerar måste du vidta några extra åtgärder för att hålla dig i en hälsosam, lycklig plats under hösten och vintermånaderna.

Jag bryr mig inte om det regnar katter och hundar, du kan ta en bra regnrock och wellies för att tappa vädret. Frisk luft på hösten är vackert skarp och det hjälper till att fylla dina lungor med syre, samt hjälpa till att reglera kroppens naturliga energinivåer. Ta dig tid att njuta av de vackra färgskuggorna du ser i träden bara den här tiden på året, och buntra dig i din favoritfleece för att tappa det kalla vädret. Och kom ihåg, som min mormor klokt sa, “Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder.”