Har du tänkt på detta?

Har du upplevt hur svårt det är att stå emot när någon ler varmt och genuint mot dig? Innan du vet ordet av har ditt eget ansikte spruckit upp i ett leende. Och när en obekant person på tåget gäspar, visst har du då gjort detsamma? Har du varit med om att du har tittat på ett TV-program där någon till exempel springer in i en dörr eller får något kastat i ansiktet, och att du då har ropat ”aj” och fört upp händerna mot ditt eget ansikte?

Egentligen är det så himla lätt att förgylla någons dag. Bara det där lilla gör ändå skillnad. T.ex. säga att någon ser fin ut, vara lite extra trevlig mot någon man möter, le mot människor. Här om dagen kom en okänd tjej fram till mig och sa att min jacka var “otroligt fin” och undrade vart jag köpt den. Modigt må jag säga!
Man märker det på personer i sin omgivning. Om man ger en komplimang för något och visar att man menar det har jag inte stött på någon som inte blir glad. Allt från människor du precis träffat till heliga trotjänare. Varför inte göra det där lilla extra som inte tar någon extra kraft när det gör någon så glad?
(bjuder på en bild från när jag var liten)
HOlstLiten