Fördel med träning i coronatider (typ alltid)


Träning handlar inte bara om aerobics och muskelstorlek. Visst, träning kan förbättra din fysiska hälsa och din kropp, trimma din midja, förbättra ditt sexliv och till och med lägga till år i ditt liv.
Men det är inte det som motiverar de flesta att hålla sig aktiva. Människor som tränar regelbundet tenderar att göra det eftersom det ger dem en enorm känsla av välbefinnande.
De känner sig mer energiska hela dagen, sover bättre på natten, har skarpare minnen och känner sig mer avslappnade och positiva om sig själva och sina liv. Och det är också ett kraftfullt läkemedel mot många vanliga psykiska hälsoutmaningar. Regelbunden träning kan ha en mycket positiv inverkan på depression, ångest och ADHD. Det lindrar också stress, förbättrar minnet, hjälper dig att sova bättre och ökar ditt allmänna humör. Och du behöver inte vara en fitnessfanatiker för att dra nytta av fördelarna.
Forskning tyder på att måttliga träningspass kan göra en verklig skillnad. Oavsett din ålder eller kondition kan du lära dig att använda träning som ett kraftfullt verktyg för att hantera psykiska problem, förbättra din energi och syn och få mer ut av livet.

Har du någonsin märkt hur din kropp känns när du är under stress? Dina muskler kan vara spända, särskilt i ansiktet, nacken och axlarna, vilket ger dig rygg- eller nacksmärta eller smärtsam huvudvärk. Du kan känna en täthet i bröstet, en dunkande puls eller muskelkramper. Du kan också uppleva problem som sömnlöshet, halsbränna, magont, diarré eller frekvent urinering.
Oron och obehag med alla dessa fysiska symtom kan i sin tur leda till ännu mer stress, vilket skapar en ond cirkel mellan ditt sinne och kropp.
Träning är ett effektivt sätt att bryta denna cykel. Förutom att frigöra endorfiner i hjärnan, hjälper fysisk aktivitet till att slappna av musklerna och lindra spänningar i kroppen.
Eftersom kropp och själ är så nära kopplade, kommer också ditt sinne att känna dig bättre när din kropp känns bättre.

Även om du inte lider av ett psykiskt hälsoproblem kan regelbunden fysisk aktivitet fortfarande erbjuda ditt humör, din syn och ditt mentala välbefinnande ett välkommet lyft.

Motion kan hjälpa till att ge:

Skarpare minne och tänkande. Samma endorfiner som får dig att må bättre hjälper dig också att koncentrera dig och känna dig mentalt skarp för uppgifterna. Motion stimulerar också tillväxten av nya hjärnceller och hjälper till att förhindra åldersrelaterad nedgång.

Bättre självkänsla. Regelbunden aktivitet är en investering i ditt sinne, kropp och själ. När det blir vana kan det främja din känsla av självvärde och få dig att känna dig stark och kraftfull. Du kommer att må bättre om ditt utseende och genom att uppnå till och med små träningsmål känner du en prestation.

Bättre sömn. Även korta utbrott av träning på morgonen eller eftermiddagen kan hjälpa till att reglera dina sömnmönster. Om du föredrar att träna på natten kan avslappnande övningar som yoga eller mjuk stretching hjälpa till att främja sömnen.

Mer energi. Om du ökar hjärtfrekvensen flera gånger i veckan får du mer upp-och-gå. Börja med bara några minuters träning per dag och öka träningen när du känner dig mer energisk.

Starkare motståndskraft. När du står inför mentala eller känslomässiga utmaningar i livet kan träning hjälpa dig att bygga motståndskraft och klara dig på ett hälsosamt sätt istället för att tillgripa alkohol, droger eller andra negativa beteenden som i slutändan bara förvärrar dina symtom. Regelbunden träning kan också hjälpa till att öka ditt immunförsvar och minska belastningen av stress.

Så vad väntar du på? Nu kör vi igång…