Följ dina drömmar…

Vill du vakna varje morgon och sparka av dig täcket och vara sugen på att starta din dag? I så fall är det dags att börja ta det du drömmer om på allvar.

Många drömmer, precis som vi gör, om att styra över sin vardag och helt slippa ekorrhjulet och en stressig vardag. Det är dock långt i från alla som vågar ta riktiga steg mot den där bergstoppen eller färdas mot punkten långt bort i horisonten. Kanske är man rädd för vad andra ska tycka när man ger sig ut på sin färd. Kanske litar vi inte fullt ut på våra inneboende styrkor och färdigheter? Kanske är vi rädda för att misslyckas – att inte nå den där förgängliga punkten bortom horisonten – ramla ner från bergsluttningen och bli föremål för – ”vad var det jag sa”.

Jag vill vara så fräck att påstå att när vi känner att vi är på väg mot toppen blir vi inte enbart lyckligare själva utan gläder och inspirerar också omgivningen. Att våga börja vandra på den krokiga stigen upp för berget följa sin/sina drömmar är enligt mig vägen till sinnesro och lycka och är du lycklig kommer du också att göra andra lyckliga. Många av oss som på olika sätt strävar mot våra mål vet att klyschan – resan mot dina mål är halva nöjet.

– Lyft upp dina drömmar till ytan. Först då börjar det hända saker, annars ligger de bara och skaver och leder till frustration.
Att ha realistiska drömmar är ett sätt att nå målen lättare. Framstegen skapar i sin tur bränsle och motivation som är nödvändiga för att fortsätta utvecklas.

DSC_0196